TPS, EräViikingit ja PSS avausvoittoihin puolivälierissä

Puhtaan pelin runkosarjan jyränneen TPS:n putki jatkui tänään myös pudotuspeleissä, kun se aloitti puolivälierien paikallissarjan FBC Loistoa vastaan 8–3-voitolla. Ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkaan ottivat myös EräViikingit ja PSS.

Turun kevään ensimmäisen pudotuspelimaalin laukoi FBC Loiston Milla Granlund, mutta sitten iski seitsemän kertaa peräkkäin hallitseva mestari johtaen kahden erän jälkeen jo 7-1. Päätösjakson vei taas Loisto Milla Granlundin ja Noora Isomäen osumilla 2-1, mutta ennakkosuosikin voittoa se ei kyennyt enää haastamaan. TPS:n leveästä materiaalista löytyi tänään seitsemän eri maalintekijää, ja Milla Nordlund (2+1) sekä Jenna Saario (1+2) olivat avauksen pistehait.

Tasaiseksi arvatussa EräViikinkien ja SSRA:n parissa vei ensimmäisen voiton kotonaan EräViikingit maalein 5-3. Ensi erän se vei Manta Likin maalilla ja Inka Lippojoen komealla ohjauksella ilmasta 2-0, ja toisessa kotijoukkue vastasi Sara Tikkasen kavennukseen Manta Likin pukukoppimaalilla klap klap -hyökkäyksen päätteeksi. SSRA kavensi päätöserässä kahdesti, mutta Trine Sällströmin ylivoimamaali ja Inka Lippojoen 5–2-osuma pitivät eron kahdessa.

Porvoossa PSS löi SB-Pron 5-1 karattuaan vastustajaltaan ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella. SB-Pro nousi vain neljä sekuntia ennen toisen erän loppua tilanteeseen 2-1, ja kolmannessa sillä oli hyvät paikat tasoitukseen aina ylivoimapeliä myöten. Onnistumista ei kuitenkaan tullut, ja PSS käytti ratkaisuhetkillä omat tilaisuutensa. Ella Holmberg kiskaisi nousun päätteeksi yläkulmaan 3-1, Elina Hautojärvi runnoi Ella Sundströmin laukauksen kakkospallosta 4-1 ja lopussa Sundström liidätti vielä loppunumerot Pron tyhjään verkkoon.

Kahden joukkueen taistelussa ensi kauden liigapaikasta otti ensimmäisen kiinnityksen Jokerit lyömällä ÅIF:n 4-3. Sipoolaiset karkasivat ensin kymmenessä minuutissa 0–3-johtoon, mutta pelin puolivälissä Jokerit nousi jo rinnalle. Ottelun toisella puolikkaalla nähtiin vain yksi osuma, ja se oli Emilia Kaartoahon neljä minuuttia ennen loppusummeria Jokereille laukoma voittomaali. Liigapaikka varmistuu kolmella voitolla.