PSS ja EräViikingit toisiin voittoihin, Classic kuittasi SaiPan avausyllätyksen

PSS ja EräViikingit nousivat naisten puolivälierissä sarjoissaan 2–0-johtoon, kun PSS löi vieraissa SB-Pron 5-1 ja EräViikingit samoin vieraissa SSRA:n 4-1. Classic tasoitti 8–3-vierasvoitollaan SaiPasta voitoiksi siinä sarjassa 1-1.

SB-Pro vei vielä avauserän nimiinsä Henriikka Keinäsen ylivoimaosumalla, mutta toisessa PSS käänsi pelin edukseen pikamaaleilla. Fanny Holmberg rankaisi hyökkäysalueen pallonriiston jälkeen, Ella Holmberg osui Linda Törnqvistin tarjoilemasta vapaalyönnistä ja Ella Sundström pommitti ylivoimalla jo 1-3. Porvoolaisten neljännen maalin laukoi onnistuneen karvauksen jälkeen Rina Rautala ja päätösnumerot ottelun viimeisellä minuutilla Ella Sundström.

EräViikingit keskittyi Oulussa tehokkaasti puolustamiseen ja vastaiskuihin, jollaisesta Matilda Rytkönen nostikin avausmaalin. Mirva Laitinen kasvatti toisessa erässä eron kahteen ylivoimalla, mutta toisella tauolla tilanne oli vain 1-2 Hanna Niemelän kavennettua. Kolmannessa erässä nousi taas esiin jo avauskohtaamisessa kaksi maalia tehnyt Inka Lippojoki, joka päätti Alma Hedmanin syötöstä vastaiskun joukkueensa kolmanteen maaliin ja ehti vielä lopussa koskettaa Mirva Laitisen tyhjiin lähettämää kaaripalloa.

Classicin avauskohtaamisessa yllättänyt SaiPa vei vielä tänään avauserän Elsa Holopaisen ja Miisa Turusen maaleilla 2-1, mutta toisessa Classic väänsi otteen itselleen. Julia Woivalin pommitti tasoituksen, omaltakin maalilta näyttänyt johto-osuma merkittiin Veera Vileniukselle ja Kristiina Kauppila teki tilanteeksi jo 2-4. Se kesti aina ottelun viimeiselle kympille saakka ennen kuin Classic komisteli lukemia vielä neljästi. Julia Woivalin ja Veera Vilenius olivat Classicin kahden maalin pelurit.

TPS Ja FBC Loisto pelaavat toisen ottelunsa maanantaina.

Karsinnassa ensi kauden liigapaikasta Jokerit siirtyi jo 2–0-johtoon kaataessaan ÅIF:n sen kotikaukalossa 4-2. Ensimmäisen maalin teki avauskohtaamisen tapaan ÅIF, mutta Bianca Boman tasoitti nopeasti, ja toisessa erässä Emilia Kaartoaho ensin syötti ylivoimalla Anna Ylikojolan johtomaalin ja iski itse eron kahteen. Kolmannessa erässä hän teki vielä Jokereiden neljännen maalin.

Arkistokuva: Ari Arola