TPS vei kärkipelin rankkareilla – runkosarjan voitto turkulaisten omissa käsissä

TPS piti lujan runkosarjan voiton omissa käsissään, kun se kaatoi tänään kotonaan Nokian KrP:n rangaistuslaukauskisan jälkeen 4-3. Turkulaisilla on ennen viimeistä otteluaan pisteen etumatka Classiciin, kolme pistettä Happeeseen ja neljä pistettä ottelun vähemmän pelanneeseen Nokian KrP:hen.

Ulottuva Mikko Hautaniemi läppäsi TPS:lle toisessa erässä rystyltä jo 3–1-johdon pidettyään pallon suojauksessa vartijansa ulottumattomissa, mutta tappamaan peliä eivät turkulaiset pystyneet. KrP:n Miska Mäkinen päätti toisessa erässä pitkän hyökkäyksen näyttävään kavennukseen, ja päätöserän puolivälin alla Kim Hyrkkönen laukoi pelin tasoihin. Maalittoman jatkoajan jälkeen urakoidussa rangaistuslaukauskisassa TPS oli kuitenkin parempi, kun kahdeksannessa parissa Miko Kailiala ohitti Miro Tuomalan ja TPS-maalille kisaan vaihdettu Olli Kuisma peitti Kim Hyrkkösen yrityksen.

Nurmon Jymy otti kymmenen pelin tappioputken jatkoksi kreivin aikaan jo viikonlopun toisen voittonsa, kun se kaatoi vieraissa LASBin 6-4. Tulos lujitti nurmolaisten otteen sarjapaikan varmistamisesta rautaiseksi ja lopetti samalla LASBin haaveet noususta OLS:n ohi ja tämän kevään pudotuspeleihin. Toiseen erään maalin tappioasemasta lähtenyt Jymy käänsi pelin runsaassa kolmessa minuutissa, kun Riku Hakanen, Elmeri Haveri ja Kalle Vaarala muuttivat tilanteeksi 2-4. Kolmannessa Haveri laukoi Jymyn jo kolmen maalin johtoon, jonka LASBin Jasper Juuti kavensi kahdella perättäisellä onnistumisellaan yhdeksi. Siihen kiri kuitenkin katkesi, ja Jasper Virtanen sinetöi loppunumerot tyhjiin.

Seinäjoella Happee hukkasi SPV:n vieraana viiden maalin johdon mutta nappasi mukaansa kaksi pistettä voitettuaan rangaistuslaukauksilla 7-6. Pelin puolivälissä Perttu Koljonen laukoi Happeen jo 6–1-johtoon, mutta sitten alkoi tapahtua kummia kotijoukkueen jäähyn aikana. Konsta Haukkala ja Jukka-Pekka Pelto-Arvo iskivät SPV:lle vain yhdeksän sekunnin välein alivoimamaalit, ja jälkimmäisen yhteydessä lähti vielä Happee-vahti Markus Laakso jäähypenkille istumaan 2+10 minuutin rangaistusta epäurheilijamaisesta käytöksestä. SPV kavensi vielä ennen taukoa, ja ottelun viimeisellä vitosella Pelto-Arvo sekä Ville Kuusela nostivat kotijoukkueen tasoihin kahdella ilman maalivahtia tehdyllä osumalla. Rangaistuslaukauskisassa jatkui Markus Laakson harmien ilta, kun hänet jouduttiin auttamaan kolmannelta kierrokselta loukkaantuneena ulos kaukalosta. Happeen kisassa jo hankkima johto kuitenkin piti, kun SPV:n viimeisiltä kahdelta laukojalta karkasi kummaltakin pallo ratkaisevassa kohdassa.

EräViikingit säilytti vielä teoreettisen mahdollisuuden suoraan säilymiseen kaataessaan jumbofinaalissa vieraissa FBC Turun 9-1. Helsinkiläisten tulisi kuitenkin lyödä päätösottelussaan LASB ja Nurmon Jymyn samalla jäädä kokonaan ilman pisteitä sekä SPV:tä että FBC Turkua vastaan. Tänään merkkautti Tommi Rosendahl tehot 1+4 ja Joakim Lund hattutempun ottelussa, jonka ErVi ratkaisi jo avauserässä viemällä sen 5-0.

Liigakärjessä on nyt TPS:llä 73, Classicilla 72, Happeella 70 ja Nokian KrP:llä 69 pistettä. Kärkiryhmillä on jäljellä ottelut Nokian KrP–Oilers tiistaina sekä lauantain päätöskierroksella Happee–Westend Indians, Classic–Nokian KrP ja Oilers–TPS.

Arkistokuva: Anssi Koskinen