Draamaa koko rahan edestä: EräViikingit välieriin loppusekunnin maalilla ja PSS jatkoajalla

EräViikingit ja PSS varmistivat ensimmäisinä paikkansa kevään välierissä, kun ne löivät SSRA:n ja SB-Pron otteluin 3-0. Kolmannet voitot tulivat dramaattisesti, kun EräViikingit ratkaisi 4–3-voittonsa ottelun viimeisillä sekunneilla ja PSS:n 3–2-voitto tuli jatkoaikamaalilla. Kolmannessa parissa Classic siirtyi SaiPaa vastaan 2–1-johtoon voittamalla tänään kotonaan 4-3.

Helsingissä nosti Manta Likki toisen erän lopulla EräViikingit jo 3–0-johtoon, mutta sitten alkoi SSRA:n nousu. Emmi Niemelä kavensi heti seuraavassa vaihdossa, ja neljä minuuttia ennen ottelun loppua Hanna Niemelä laukoi kahden pelaajan ylivoimalla eron enää yhteen. SSRA veti maalivahtinsa penkille, ja 35 sekuntia ennen täyttä aikaa Katja Nättilä tasoitti. Lopussa EräViikingit pääsi SSRA:n maalipaikan jälkeen vielä yhteen hyökkäykseen, ja pallo tuli kulmasta Nea Nupposelle. Tämän ensimmäinen laukaus pysähtyi peittäneeseen puolustajaan, mutta uusi yritys paluupallosta rystyltä painui puolustajan ja maalivahti Flavia Niemelän jalkojen alta verkkoon ajassa 59.57.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Porvoossa PSS oli vielä loppuminuuteilla kiinni voitossa, kunnes kaksi ja puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Anni Räisänen lähetti pallon takatolpalle ja Laura Hietamäki nosti pelin tasoihin. Jatkoaikaa ehdittiin pelata runsaat kymmenen minuuttia, sitten Ella Sundström leikkasi laidasta keskelle laukomaan ja Daniela Westerlund nosti kakkospallosta porvoolaiset välieriin.

Tampereella Classic karkasi avauserässä 2–0-johtoon, jonka Juuli Hakkarainen kavensi yhteen. Samaan tahtiin edettiin myös jatkossa, kun Alisa Pölläsen 3–1-osumaa seurasi Hakkaraisen kavennus ja samoin vielä kolmannessa voittomaaliksi jäänyttä Suvi Hämäläisen 4–2-osumaa. Hakkaraisen illan kolmas jäi ottelun viimeiseksi, kun kuudella viittä vastaan kovaa prässännyt SaiPa sai parhaimmillaan pallon ohi Classic-vahti Juulia Katajan muttei aivan maaliviivan yli.

Neljännessä parissa TPS johtaa FBC Loistoa vastaan voitoin 2-0 ja voi varmistaa välieräpaikkansa huomenna kotona Kupittaalla.

Kuva: Juhani Järvenpää