Jenna Saario mätti uudet maali- ja piste-ennätykset kun mestari TPS jyräsi välieriin

TPS varmisti kolmantena joukkueena paikkansa kevään välierissä, kun se löi FBC Loiston maalein 13-1 ja vei ottelusarjan voitoin 3-0.  TPS-kapteeni Jenna Saario mätti tehot 7+2 merkkauttaen samalla nimiinsä pudotuspelien yhden ottelun maali- ja piste-ennätykset.

Aiemmin piti yhden ottelun maali- ja piste-ennätyksiä hallussaan Karoliina Kujala, joka maaliskuussa 2007 kirjautti tehot 6+2 SB-Pron kaataessa SBS Rupun 10-6.

Milla Nordlundin tämän illan tehot olivat 4+4. Sillä hän sivuaa pudotuspelien yhden ottelun syöttöennätystä, jonka jakaa kahdeksan muutakin pelaajaa.

Peli pyöri alusta saakka Loiston päädyssä, mutta ensimmäisen maalin teki vastaiskusta altavastaaja, kun Ella Virtanen lakaisi takatolpalta Pipsa Ekon syötön Noora Vuorelan verkkoon. Jenna Saario kuitenkin tasoitti irtopallosta erän lopussa, ja toisessa erässä alkoi ropista kunnolla. Seraina Fitzi laukoi TPS:n johtoon pienestä kulmasta maalivahdin kautta, Jenna Saario löi Maria Viitalan torjuman laukauksen paluupallosta 3-1 ja Milla Nordlund Saarion diagonaalisyötöstä jo 4-1.

Kellon käydessä ja maalieron kasvaessa hiipui myös FBC Loiston vielä avauserässä aktiivinen puolustustaistelu, ja se näkyi tulostaululla. Toisen erän TPS vei 5-0, ja  kolmannessa Loiston verkko pölisi vielä seitsemästi.

Anssi Koskisen ottelukuviin

Neljännessä puolivälieräparissa Classic johtaa SaiPaa vastaan voitoin 2-1, ja nuo joukkueet kohtaavat neljännen kerran lauantaina Lappeenrannassa.

Eilen varmistivat välieräpaikkansa EräViikingit ja PSS.

Kuvat: Anssi Koskinen