Nokian KrP nousi runkosarjan voittoon TPS:n kompastuessa, huima loppukiri varmisti Jymyn sarjapaikan

F-liigan miesten runkosarjan dramaattinen huipennus ratkesi Nokian KrP:n eduksi. KrP nappasi historiansa ensimmäisen runkosarjan voiton, kun se löi vieraissa Classicin 4-3 ja kärkipaikkaa pitänyt TPS taipui Oilersin vieraana 6-5.

Kärjen järjestykseksi muodostui näin 1. Nokian KrP 2. TPS 3. Happee ja 4. Classic.

Hallitseva mestari Classic oli ollut runkosarjan ykkönen keväästä 2016 alkaen seitsemän kertaa peräkkäin. Viimeksi Classic päätti runkosarjan näin huonolla sijoituksella 2009, jolloin se oli viides.

Viimeinen suoran säilyjän paikka ratkesi dramaattisesti Nurmon Jymyn eduksi, kun joukkue tarvitsi yhden pisteen varmistaakseen paikkansa ensi kaudeksi EräViikinkien noustua loppuhetkillä tasatilanteesta 5–2-kotivoittoon LASBista. Vielä kuusi minuuttia ennen loppua sarjajumbo FBC Turku johti Jymyn vieraana yllättäen 5-2, mutta Riku Hakasen kavennus sai jatkokseen Eemeli Karjanlahden ja Niko Perälän kuudella viittä vastaan laukomat kavennuksen ja puoli minuuttia ennen loppua tasoituksen. FBC vei ottelun lopulta jatkoajalla 6-5, mutta Jymy oli jo saanut tarvitsemansa.

Happee nousi runkosarjan kolmoseksi 8–5-kotivoitollaan Westend Indiansista.

Päätöskierroksen kuudennessa pelissä OLS löi jatkoajalla SPV:n 5-4 ilman, että tulos vaikutti enää kummankaan sijoituksiin.

Nokian KrP, TPS, Happee, Classic, Oilers, SPV, Westend Indians sekä OLS jatkavat pudotuspeleihin, ja puolivälieräparit valitaan klo 21 Ruudun suorassa lähetyksessä.

LASBin ja Nurmon Jymyn kausi päättyi runkosarjaan.

EräViikingit ja FBC Turku pelaavat F-liigakarsinnoissa Inssi-Divarin kuuden parhaan joukkueen kanssa.