SaiPa ei suostu taipumaan – Classic on nyt selkä seinää vasten

Classicin vastustajakseen puolivälieriin valitsema SaiPa on osoittautunut sitkeäksi palaksi. Tasolohko B:stä pudotuspeleihin noussut haastaja kuittasi tänään voitoiksi 2-2 lyömällä Classicin Lappeenrannassa 5-3, ja huomenna A-lohkon kakkonen on kotonaan pakkovoiton edessä.

Classicilla oli tänään vieraissa katkopaikka, mutta SaiPa vei avauserän 2-1 ja nousi Natalia Pitkäkankaan kolmannen erän tasoituksen jälkeen heti uudelleen edelle. Maalisuma jatkui vain 18 sekuntia myöhemmin Classicin Suvi Hämäläisen 3–3-tasoituksella mutta siihen ennakkosuosikin maalihana tänään kuivui. Erän puolivälissä Juuli Hakkarainen lakaisi maalin edestä puolustajan jaloista voittomaaliksi jääneen SaiPan neljännen osuman, ja Miisa Turunen komisteli eron vielä kahteen.

Ratkaisua ei saatu vielä tänään myöskään karsinnassa ensi kauden liigapaikasta, kun ÅIF kavensi sarjan Jokereita vastaan vieraskentällä tilanteeseen 1-2 voittamalla 8-4. Vielä toisen erän alussa Sara Suur-Hamari laukoi Jokereille 2–3-kavennuksen, mutta vielä ennen toista taukoa iskivät Oona Hämäläinen ja Bea Karling lukemiksi jo 2-5. Jokerit kiri eron kolmannessa erässä kahdesti kahteen maaliin, mutta lopussa ÅIF karkasi lopullisesti.