Classic piti pakkopaikassa pintansa ja jatkaa välieriin

A-lohkon runkosarjan kakkonen Classic piti pakkopaikassa pintansa, kaatoi B-lohkosta pudotuspeleihin nousseen SaiPan kotonaan 7-2 ja jatkaa välieriin voitoin 3-2. Finaalipaikasta pelaavat täten parit TPS–EräViikingit ja Classic–PSS.

Classic tuli vahvasti jo avauserässä, kun kapteeni Alisa Pöllänen kiskaisi heti aluksi takayläkulmaan johtomaalin ja erän lopulla Natalia Pitkäkangas, Johanna Homi sekä Meri Mäkinen laukoivat taukotilanteeksi peräti 4-0. SaiPa nousi toisessa erässä pelille Elsa Holopaisen ja Veera Lokan näyttävillä kavennuksilla, mutta heti keskialoituksen jälkeen napsahti takaisku. Kristiina Kauppila ja Alisa Pöllänen päättivät suoran hyökkäyksen Classicin 5–2-maaliin vain neljä sekuntia vieraiden toisen osuman jälkeen. SaiPan paikat palata peliin jäivät kolmannessa erässä vähiin Classicin pitäessä pallon itsellään, ja erän puolivälissä Alisa Pöllänen napautti vielä ilmasta irtopallosta hattutemppunsa valmiiksi. Päätösnumerot vei tyhjään verkkoon Suvi Hämäläinen.

Kuva ottelusarjan avauskohtaamisesta: Esa Takalo