Puolivälierissä kahden jatkoajan trilleritorstai – Aaro Astala johti mestarien kaatamista

Puolivälierät jatkuivat kahdella pitkällä trillerillä, kun kummassakaan torstain otteluista ei saatu voittajaa selville varsinaisella peliajalla. Aaro Astala takoi viisi tehopistettä Oilersin ryöstäessä heti avausvoiton Classicista Justus Kainulaisen 7–6-jatkoaikamaalilla, ja Happeelle osui jatkoajalla Jami Manninen 3–2-kotivoitossa SPV:stä.

Aaro Astala nousi Lempäälän ottelun hahmoksi jo avauserässä, kun hän iski kaksi maalia ja syötti kaksi Oilersin viedessä erän 4-2. Toisessa Classic nousi nopeasti tasoihin ja sitten Mikko Leikkasen ylivoimaruoskalla edelle, mutta Antti Suomela sivalsi tasoituksen Aaro Astalan poikkisyötöstä. Lassi Toriseva Classicin ja Joonas Kaltiainen Oilersin maalissa paransivat otteitaan jatkuvasti, ja samaa tahtia hiipui maalinteko. Oskari Heikkilä vapautti kolmannessa erässä Ville Lastikan nostamaan isännät vielä kerran edelle, mutta Classic-kapteeni Janne Lammisen istuessa illan toista jäähyään laukoi Justus Kainulainen pelin tasoihin. Sama mies oli asialla jatkoajan vanhennuttua vain kymmenen sekuntia: Matias Veikkolan pitkä diagonaalisyöttö löysi lapaan, ja Kainulainen iski rystyltä avausvoiton Öljymiehille. Osuma oli Kainulaisen illan kolmas.

Esa Takalon ottelukuviin

Jyväskylässä jouduttiin avausmaalia odottamaan pelin puoliväliin ennen kuin SPV:n Juuso Keskinen rikkoi kuparisen. Jami Manninen tasoitti ylivoimalla, ja kuusi ja puoli minuuttia ennen ottelun loppua Roni Laasonen laukoi Happeen ensi kertaa johtoon. Voittoon se ei kuitenkaan vielä riittänyt, kun Juho Repo nosti Peliveljet tasoihin kolme minuuttia ennen summeria. Jatkoaikaa ehti kulua yhdeksän minuuttia ennen kuin 800-päinen yleisö pääsi juhlimaan kotivoittoa: Jami Manninen ja Juuso Heikkinen kurottivat Roni Laasosen laukauksen jälkeisen irtopallon ilmasta ohi Rasmus Hasun, ja ratkaisu kirjattiin Manniselle.