Indiansin taistelua ei palkittu – TPS vahvempi myös Espoossa

TPS otti jo toisen kiinnityksen välieräpaikkaan, kun se kaatoi perjantain ainoassa miesten ottelussa Espoossa Westend Indiansin 5-4. Sarja katkeaa neljällä voitolla, ja joukkueet kohtaavat kolmannen kerran sunnuntaina Turussa.

Tänään Indians päästi TPS:n avauserässä turhankin helposti kahden maalin karkumatkalla, mutta nousi toisessa rinnalle ja kuittasi Peter Majerin salamatasoituksella vielä Olli Laineen 2–3-osumankin. Erän toiseksi viimeisellä minuutilla Jani Rauhala laukoi kotijoukkueen ensi kertaa johtoon, mutta vain hetkeksi – vain 55 sekuntia myöhemmin Mikko Hautaniemi sijoitti TPS:n tasoihin.

Ottelua oli Otahallissa jäljellä runsaat neljä minuuttia, kun TPS:n Peteris Trekse vei pallon vauhdilla Indiansin maalin taakse ja tarjoilikin syötön yllättäen sille kulmalle, jolta oli tullut: Maalivahti Juuso Jokisalon odottaessa jo väärällä tolpalla  Miko Kailiala iski etukulmaan ottelun kolmannen maalinsa ja voiton turkulaisille. Kailialan hattutempun kruunasi syöttöpiste Mikko Hautaniemen 4–4-tasoitukseen. Hän sai tänään myös urallaan täyteen 100  pudotuspelimaalia. Samaan ovat liigahistoriassa yltäneet vain Mikael Järvi, Sami Johansson ja Mikko Kohonen.