Uutiset

Nokian KrP:n Olli Arkkila kahden ottelun pelikieltoon

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt Nokian KrP:n Olli Arkkilalle yhden ottelun lisäpelikiellon tilanteesta, josta hänelle tuomittiin pelirangaistus F-liigan puolivälierässä Nokian KrP–OLS. Pelirangaistuksesta automaattisesti seuraavan yhden ottelun pelikiellon huomioiden koko pelikiellon pituus on siis kaksi ottelua.

Kahden ottelun pelikiellon myötä Arkkila on vapautuu pelikiellostaan neljänteen puolivälierään OLS:ia vastaan.

Kurinpitodelegaatio tiivistää päätöksen perustelut seuraavasti:

Tilanteessa Rantaniemi kuljettaa ja pyrkii laukomaan palloa kohti maalia, Arkkila tulee peittämään vetoa. Pallo jää vedosta Arkkilan peittoon ja pomppii hänen taakseen. Rantaniemi näkee tilanteen ja lähtee tavoittelemaan irtopalloa Arkkilan takaa, pyrkien kiertämään tämän.

Samalla kun Arkkila pyrkii pysäyttämään Rantaniemen liikkeen, hänen kätensä nousee Rantaniemen pään korkeudelle ja osuu tätä kasvoihin. Vaikka Arkkilan tarkoituksena ei ole hakea kontaktia Rantaniemen pään alueelle, aiheuttaa hän liikkeellään kohti Rantaniemeä ja käden kohottamisella vaarallisen osuman kasvoihin.
Kurinpitodelegaatio katsoo, että Arkkila syyllistyy tilanteessa pelisääntöjen 614/3 tarkoittamaan väkivaltaiseen fyysiseen peliin. Tilannetta tarkasteltaessa ei ole ilmennyt, tai muuten esitetty, mitään sellaista, minkä vuoksi Arkkilalle tuomittu pelirangaistus tulisi kumota.

Tapauksessa on siis kyseessä pelirangaistuksella sanktioitava kontakti, joka kiistatta osuu päähän.
Näin ollen rangaistusta arvioitaessa on huomioitava kauden 2022–2023 linjaus, että kun pelirangaistuksella sanktioitava kontakti osuu päähän, on minimirangaistus kahden ottelun pelikielto.

Kurinpitodelegaatio määrää Arkkilalle pelirangaistuksesta automaattisesti seuraavan yhden ottelun pelikiellon lisäksi yhden ottelun pelikiellon eli yhteensä kahden ottelun pelikiellon.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: