Uutiset

Q&A: Pääsarjapäällikkö vastaa kevään yleisimpiin kysymyksiin

F-liigan uudessa Q&A-sarjassa vastaamme lajiväen ja ajankohtaisiin kysymyksiin. Ensimmäisessä jaksossa ääneen pääsee Salibandyliiton pääsarjapäällikkö Joni Toivola, joka vastaa muun muassa pudotuspelejä ja F-liigakarsintoja koskeviin yleisimpiin kysymyksiin.

Onko videotarkistukset käytössä F-liigakarsinnoissa? Entä Power Breikit?

”Videotarkistukset eivät ole käytössä F-liigakarsinnoissa. Valmius olisi toki ollut ainakin EräViikinkien ja FBC Turun puolesta, mutta nyt katsottiin järkeväksi näin, että ei lähdetä rakentamaan kokonaisuutta, kun mukana on kuitenkin kuusi tällä kaudella Inssi-Divarissa pelannutta joukkuetta.”

”Power Breikit ovat käytössä kaikissa F-liigan miesten sarjan pudotuspeleissä sekä miesten F-liigakarsinnoissa varsinaisella peliajalla. Mikäli ottelu etenee jatkoajalle, niin tällöin Power Breikiä ei ole käytössä jatkoajalla.”

Onko F-liiga päivittänyt videotarkistuksiin liittyviä määräyksiä pudotuspelivaiheeseen siirryttäessä?

”Olemme tarkentaneet määräyksiä. Määräyksiin on nyt kirjattu, että erotuomareiden tulee ennen ottelua selvittää kuinka monta kameraa on käytössä ja niiden sijoittelut. Tämä varmasti selkeyttää mahdollista tarkistustilannetta.”

Miksi pudotuspelien otteluohjelmat eivät valmistu heti valintatilaisuuksien jälkeen?

”Otteluohjelmien suhteen tehdään etukäteisvalmisteluja ja pyritään saamaan otteluajankohdat mahdollisimman pikaisesti valmiiksi. Luonnollisesti nopeuteen vaikuttaa joukkueiden välinen yhteisymmärrys päivistä, ja mikäli niissä on haasteita niin tällöin aikaa menee väkisinkin. Kokonaisuuteen vaikuttaa myös se, että haluamme jaksottaa otteluita ettei kaikkien ottelusarjojen ottelut osu samoille päiville. Tämä on myös Ruudun ja Veikkauksen toive, ja tottakai katsojille on parasta että jännitettävää on useina iltoina. Olen tyytyväinen, että otteluohjelmat saatiin lopulta kuntoon heti maanantai aamupäivänä, vaikka haasteita toki oli.”

Toimitetaanko joillekin paikkakunnille liigamatot F-liigakarsintoja varten?

”Kyllä näin tehdään. F-liigan puolesta toimitamme Poriin ja Raumalle liigamatot. Muille paikkakunnille ei toimiteta ja siellä pelataan niillä matoilla millä runkosarjassakin.”

”Rauman ja Porin alustat ovat ns. massa-alustoja ja muut neljä Inssi-Divarin joukkuetta pelaa liigamaton tyylisellä synteettisellä mattoalustalla, jolloin liigamattoalustan toimittaminen ei ole välttämätöntä.”

Onko sinulla mielessä kysymyksiä F-liigasta? Voit esittää ne meille sosiaalisessa mediassa tai sähköpostilla ilari.isotalo@salibandy.fi. Me kaivamme uudessa juttusarjassamme ajankohtaisiin kysymyksiin vastaukset!