Karhut tasoitti voitot F-liigakarsinnassa, ErVi, M-Team ja SaiPa napsivat toisensa

F-liigakarsinnan ensimmäisessä vaiheessa EräViikingit, M-Team ja SaiPa nappasivat jo toiset voittonsa, kun EräViikingit löi vieraissa Hawksin 5-3, M-Team samoin vieraissa SalBan 11-2 ja SaiPa kotonaan jatkoajalla LNM:n 3-2. Karhut puolestaan kaatoi kotonaan FBC Turun 7-4 tasoittaen voitoiksi 1-1.

Helsingin derbyssä näytti EräViikingit jo karkaavan Daniel Tenhosen päättäessä komean yksilösuorituksen 4–1-johtomaaliin, mutta Alexander Hoffströmin ja Aaro Pohjanmaan nopeat kavennukset sähköistivät pelin uudelleen. Ratkaisuhetkillä piti maalivahti Nemo Sipilä EräViikingit kuitenkin edellä, ja 17 sekuntia ennen loppua Tommi Rosendahl vei viimeisen niitin tyhjään verkkoon.

Raumalla osui ensimmäisen kerran SalBan Lukas Aaltonen, mutta M-Team punnersi jo avauserässä 2–1-johtoon ja meni toisessa menojaan johtaen sen päätteeksi jo 7-1. Mikko Levänen oli saldolla 3+2 voittajien tehomies, Eetu Sorvali kirjautti 1+3.

FBC Turku vei Porissa avauserän Juuso Forsmanin rangaistuslaukauksella, mutta toisessa Eero Vanhatalo, Tuomas Huhtala, Henry Stenfors ja Tomi Jerkku laukoivat taululle 4–1-kotijohdon. FBC kiri vielä kahdesti kahden maalin päähän, mutta lopulta Juho Myllyharjun 6-3 ja Janne Kuusiluodon 7-3 tappoivat turkulaisten toiveet toisesta voitosta.

Lappeenrannassa lähti avausottelun hävinnyt LNM vielä kolmanteen erään 2–0-jphdossa, mutta Jasu Lind kavensi erän alkuun ja syötti neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Miro Veijalaisen tasoituksen. Jatkoaika vanheni yhdeksän minuuttia ennen kuin Santeri Kakko laukoi voiton SaiPalle Pyry Forsmanin merkkauttaessa syöttöpisteen.

Paikka karsinnan toisessa vaiheessa aukeaa kolmella voitolla.

Kuva Karhujen ja FBC Turun avauskohtaamisesta: Anssi Koskinen