Nokian KrP voiton päässä välieristä, Westend Indians yllätti TPS:n Turussa

Runkosarjan voittaja Nokian KrP on enää voiton päässä välieristä otettuaan tänään lukemin 7-5 kolmantensa OLS:sta. Westend Indians puolestaan kavensi TPS:aa vastaan tilanteeksi 1-2 lyömällä turkulaiset Kupittaalla 4-2. Oilers puolestaan horjuttaa kestomestari Classicin dynastiaa ja siirtyi tänään 6–4-kotivoitollaan sarjassa jo 2–0-johtoon.

Nokian KrP:n kolmannen voiton kapellimestari oli Joonatan Kovanen, joka pommitti joukkueensa maaleista neljä ja nappasi päälle syöttöpisteen. KrP vei avauserän 2-1, ja toisen kehysti Kovanen, joka kiskaisi vain kolme sekuntia erän alusta tilanteeksi 3-1 ja viisi sekuntia ennen erän loppua jo 5-1. OLS yltyi taas kerran komeaan kiriin, ja kaksi ja puoli minuuttia ennen ottelun loppua Eetu Ijäs laukoi kuudella viittä vastaan Valte Karvosen poikkisyötöstä jo 6-5. Sitten jäi kuitenkin laukaus pahassa paikassa peittoon, ja Henri Johansson tähtäsi omalta alueelta nokialaisten seitsemännen osuman tyhjiin.

Turussa vei kahdesti hävinnyt Westend Indians avauserän Jani Rauhalan maalilla, mutta toisessa tapahtumat näyttivät normalisoituvan, kun Peteris Trekse tasoitti ja TPS:n päästyä ylivoimalle Mikko Hautaniemi nosti taululle 2–1-kotijohdon. Siihen TPS:n maalit tänään kuitenkin jäivät. Kolmannen erän alussa Christian Remes haistoi puolustajan poikkisyötön karaten iskemään pelin tasoihin, ja kahdeksan minuuttia ennen loppua Juuso Kekki nappasi irtopallon, ja harhautti niin puolustajan kuin maalivahdinkin nostaen Indiansin yllätysjohtoon. TPS:n yritys ilman maalivahtia tuotti tänään vain Samuli Junnilan tyhjiin laukoman Indiansin päätösmaalin.

Classicin ykkösviisikko oli jäänyt avauskohtaamisessa pahasti Oilersin ykkösen jalkoihin, ja tänään sitä rankaisivat avauserässä Matias Veikkola ja Justus Kainulainen. Oilers johti kahden erän jälkeen 3–1, mutta voittoon se etumatka ei riittänyt, kun Classic nousi rinnalle Eetu Sikkisen rangaistuslaukauksella ja Ville Lastikan ohjauksella. Viimeisellä kympillä Öljymiehet kuitenkin repäisivät uudelleen irti. Classicin oman pään syöttö karkasi maalirautaan, ja irtopallosta Oilers rakensi kahdella syötöllä Heikki Iiskolalle paikan 4–3-maaliin. Seuraavaksi iski sarjan avauksen ratkaissut Justus Kainulainen, joka sai pallon Aaro Astalalta ja läppäsi sen rystyltä omien jalkojensa välistä ohi Lassi Torisevan. Ville Lastikan kavennus kuudella viittä vastaan jäi kosmeettiseksi, kun Justus Kainulainen sinetöi 911 katsojan riemuksi hattutemppunsa tyhjiin.