Uutiset

Ottelun Karhut–FBC Turku videotutkintapyyntö ei tuottanut rangaistuksia

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio ei määrännyt rangaistuksia F-liigakarsinnan ottelun Karhut–FBC Turku tilanteesta, josta otteluvalvoja oli tehnyt videotutkintapyynnön.

Kurinpitodelegaatio perustelee päätöstä seuraavasti:

Käsiteltävässä tilanteessa Karhujen Vanhatalo ja FBC Turun Tuominen kamppailevat pallosta FBC Turun maalin takana.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että molempien pelaajien toiminta tilanteessa on pelinomaista. Vanhatalo leikkaa Tuomisen juoksulinjalle suojatakseen Vanhatalon hallussa olevaa palloa. Videolta ei näy taklaavaa liikettä eikä käsien nostamista kontaktin korostamiseksi. Kurinpitodelegaatio katsoo, että videon perusteella ainakin Vanhatalon kylki näyttäisi osuvan Tuomista päähän, mutta videon perusteella ei voida varmaksi sanoa osuuko myös Vanhatalon käsi Tuomista päähän.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Tuomisen päähän osunut kontakti johtuu osaltaan Vanhatalon pelinomaisesta pallon suojaamisesta ja osaltaan Tuomisen pallontavoittelusta. Tuominen on matalassa asennossa ja pää edessä, kun hän yrittää tavoitella palloa
.
Kurinpitodelegaatio katsoo siten, että vaikka Vanhatalon kontakti osuu Tuomista päähän, ei kyse ole sellaisesta väkivaltaisesta teosta, josta tulisi määrätä kurinpidossa rangaistusta.

Tilanteesta ei tuomita rangaistusta.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: