EräViikingit viime hetken maalilla jatkoon, LNM ja SalBa kavensivat

F-liigakarsinnassa EräViikingit selviytyi ensimmäisenä toiselle kierrokselle, kun se nappasi Hawksista kolmannen voittonsa viime sekuntien 5–4-voittomaalilla. Illan muissa pareissa LNM ja SalBa kavensivat tilanteeksi 1-2, kun LNM kaatoi kotonaan SaiPan 5-3 ja SalBa vieraissa M-Teamin jatkoajalla 5-4.

Hawksin hukattua vahvan alkunsa näytti EräViikingit ratkaisevan, kun se iski avauserän loppuun kolmesti ja Tommi Rosendahl toisen alkuun jo 4-0. Aaro Pohjanmaa kuitenkin kavensi, ja kolmannessa erässä Hawks teki pelistä trillerin, .kun ensin kavensi Pohjanmaa, sitten ylivoimalla Jasse Tuunanen ja neljä ja puoli minuuttia ennen loppua Pohjanmaa ylivoimalla tasoituksen. EräViikinkien ykköskenttä pelasi loppuun liki kaksi minuuttia putkeen ja jauhoikin ratkaisun, kun Joakim Lundin laukaus Ossi Jalosen levityksestä painui takakulmaan ajassa 59.49.

Limingassa iski Iiro Savela pelin puolivälissä LNM:n jo 4–1-johtoon, mutta Luka Kuusela toisen erän lopulla ja Oskari Möykkynen kahdeksan minuuttia ennen ottelun loppua nostivat vieraat maalin päähän. kaksi minuuttia myöhemmin oli kuitenkin vuorossa taas LNM:n sankari Iiro Savela, joka laukoi illan kolmannen osumansa ja taululle loppunumerot.

M-Team johti vielä kuusi minuuttia ennen loppusummeria 4-2 ja oli vahvasti menossa jatkoon, mutta sitten tuli SalBa. Niko Kaerla kavensi, ja vain yhdeksän sekuntia ennen täyttä aikaa Tomi Lahti laukoi kuudella viittä vastaan raumalaiset tasoihin ja pelin jatkoajalle. Sitä ehdittiin pelata kahdeksan minuuttia ennen luin Jesse Nurmi sai pallon Ville-Petteri Liljalta, ajoi oikeasta laidasta ohi puolustajan luukulle ja nosti ratkaisun.

Arkistokuva: Juhani Järvenpää