Uutiset

FBC-vahdille varoitus pallon potkaisemisesta päin erotuomaria

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt FBC Turun maalivahti Jens Beijarille varoituksen pallon potkaisemisesta päin erotuomaria F-liigakarsinnan ottelussa FBC Turku–Karhut.

Kurinpitodelegaatio perustelee päätöstä seuraavasti:

Tarkasteltavassa tilanteessa Beijarin ei voida katsoa tahallisesti puuttuneen erotuomarin fyysiseen koskemattomuuteen, mikä ilmenee myös erotuomarien tilanteesta esittämästä näkemyksestä. Kuitenkin hänen huolimattomuutensa tai varomattomuutensa seurauksena on erotuomarin fyysiseen koskemattomuuteen puututtu, joten se on tuottamuksellisena hänen syykseen luettava.
Näin ollen kurinpitodelegaatio katsoo yksimielisesti Beijarin syyllistyneen tuottamukselliseen erotuomarin fyysiseen koskemattomuuteen puuttumiseen, josta voidaan määrätä pelaajalle rangaistus.

Rangaistusta määritettäessä on huomioitava, että

i) yhtäältä teko kohdistuu erotuomariin, mikä on rangaistusta koventava seikka, ja toisaalta että
ii) erotuomarin fyysiseen koskemattomuuteen puuttuminen on vahinko eikä lainkaan väkivaltainen, ts. erittäin lievä, eikä Beijarin ainakaan ilmeisenä tarkoituksena ollut loukata erotuomarin koskemattomuutta, mitkä kaikki on katsottava rangaistusta lieventäviksi seikoiksi.

Erotuomarin koskemattomuuden suojaaminen on yksi urheilutoiminnan keskeisistä periaatteista, joten kurinpitodelegaatio katsoo, että Beijarille on tässä tilanteessa määrättävä rangaistus, mutta sen on oltava esitettyjen lieventävien seikkojen vuoksi vähäinen.

Beijarille määrätään tilanteesta varoitus. Päätös rangaistuksen muodosta syntyi äänestyksen jälkeen 2–1.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: