TPS:lle ensiaskel kohti mestaruutta, PSS juhlii pronssimitaleita

TPS otti ensimmäisen kiinnityksen mestaruutensa uusimiseen, kun se kaatoi Classicin finaalien avauksessa kotonaan peräti maalein 12-4. Toinen kohtaaminen on vuorossa heti huomenna Tampereella, ja mestaruus ratkeaa neljällä voitolla.

Avauserässä Classicin Alisa Pöllänen kuittasi takakulmalta Cira Virran avausmaalin ja syötti Kristiina Kauppilan 3–2-kavennuksen, mutta erän lopussa puolustaja Emilia Pietilä päätti näyttävän nousun komeaan 4–2-maaliin. Toisessa erässä nähtiin TPS:n Milla Nordlundin ylivoimamaalin perään Alisa Pölläsen kavennus, mutta sitten kotijoukkue repi jo eroa. Laura Rantanen ja Milla Nordlund osuivat kumpikin Jenna Saarion syötöistä ja toisen tauon tilanteeksi jo 7-3.  Päätöserään lapioi kauden kaikki ottelunsa voittanut TPS vielä viisi maalia. Milla Nordlund sekä Laura Rantanen merkkauttivat TPS:n sarakkeeseen kumpikin hattutempun ja maalisyötön, Jenna Saario syötti kolme osumaa. Classicin kaikki maalit finaaliavauksessa järjesti Alisa Pöllänen, joka teki itse kolme ja syötti yhden.

TPS:n voittolukemat olivat naisten liigan finaalien kaikkien aikojen suurimmat. Edellinen ennätysvoitto oli keväältä 2019, kun SB-Pro löi PSS:n 9-3.

Anssi Koskisen ottelukuviin

Tänään pelattiin myös pronssiottelu, jossa PSS löi kotonaan EräViikingit 2-1.

Porvoossa päästiin maalien makuun vasta toisessa erässä, jossa Emma Parta kiskaisi keskeltä takayläkulmaan PSS:n johtoon mutta perään nähtiin erikoinen tasoitus, jossa Fanny Holmbergin yritys pitkäksi palloksi oman maalin kulmalta kimposi karvaajan kasvoista kotijoukkueen verkkoon. Jo toisen erän lopulla Holmberg kuitenkin kuittasi tilanteen linkoamalla kierrosta takakulmaan loppunumerot 2-1.

Mitali oli PSS:lle kaikkien aikojen seitsemäs. Palkintokaapissa on nyt yksi SM-kulta, kolme hopeaa ja kolme pronssia.