LNM tasoitti karsintavoitot, FBC Turku vahvasti kiinni liigapaikassaan

Limingan Niittomiehet tasoitti EräViikinkejä vastaan voitoiksi F-liigakarsinnan 2. vaiheessa 1-1 kaatamalla helsinkiläiset kotonaan 600 katsojan edessä 8-5. Toisessa parissa FBC Turku nousi jo voiton päähän liigapaikkansa uusimisesta lyömällä kotonaan M-Teamin 3-2.

Alussa maalin tappiolle jäänyt EräViikingit nousi avauserässä kahden maalin johtoon, mutta LNM jyräsi toisessa erässä vuorostaan 5–3-johtoon, ja toisella tauolla tilanne oli 5-4. Vieraiden Perttu Järvinen tasoitti kolmannen erän alussa vielä kertaalleen, mutta erän puolivälissä Kari Vaarala laukoi ”Niittareille” voittomaaliksi jääneen 6–5-maalin. EräViikinkien yrittäessä ilman maalivahtia Iiro Savela ja Henrik Appel komistelivat vielä voittolukemia tyhjiin. Eetu Tolonen oli maalilla ja kahdella syöttöpisteellä voittajien tehomies.

Turussa vei FBC avauserän Antti Hopeanaulan ja Joonas Viitasen osumilla 2-0, ja toisen aluksi Aaro Ollikainen teki jo 3-0. M-Teamin avausmaalin iski kolmannen erän puolivälissä ylivoimalla Eetu Sorvali, mutta maalin päähän vieraat ylsivät Mikko Leväsen osumalla vasta sekuntia ennen ottelun loppua.

Liigapaikka varmistuu kolmella voitolla. Kolmannet kohtaamiset nähdään keskiviikkona Helsingissä.

Arkistokuva: Ari Arola