Kolmansissa kohtaamisissa kotivoitot – Nokian KrP ja TPS enää pelin päässä loppuotteluista

Nokian KrP ja TPS ovat jo voiton päässä loppuotteluista napattuaan tänään kotikentillään välieräsarjojen kolmannet voittonsa. Nokian KrP löi Oilersin 10-4 ja TPS Happeen 6-3, ja kumpikin johtaa sarjaansa otteluin 3-0. Finaalipaikat ovat katkolla perjantaina Espoossa ja Jyväskylässä.

Tampereella pysyi Oilers vielä avauserässä pelillä tasoitettuaan kahdesti KrP:n johdon ylivoimalla. Vain kahdeksan sekuntia ennen taukosummeria Mikko Laakso laukoi kuitenkin isännät uudelleen edelle, ja toisessa erässä Kim Hyrkkönen, Laakso ja Henri Johansson pommittivat komeilla kudeilla tilanteeksi jo 6-2. Oilers kuitenkin sähköisti peliä vielä kerran, kun Santeri Lindfors päätti erän lopussa takatolpalta vastaiskun näyttävään kavennukseen ja kolmannen alussa Tuomas Iiskola linkosi ylivoimalla jo 6-4. Sitten oli taas nokialaisten vuoro, kun Joona Rantala kiskaisi illan toisen, kolmannen ja tyhjiin neljännenkin osumansa ja välissä vielä Jere Mattila purjehti laidasta luukulle ohittamaan Oilers-vahti Joonas Kaltiaisen. Raholan illan hahmosta ei jäänyt epäselvyyttä, kun KrP-kapteeni Joona Rantala kuorrutti neljä maaliaan vielä kahdella syöttöpisteellä.

Esa Takalon ottelukuviin

Kupittaalla mentiin tasaisesti melkein kaksi erää täyteen, kun Happeen Arttu Pylväläinen oli kuitannut TPS:n Mikko Hautaniemen avausosuman. Peteris Trekse laukoi kuitenkin erän loppuun kääntölaukauksella mustavalkoiset uudelleen johtoon, ja kolmannen erän puolivälissä kasvattivat eroa ensin Miko Kailiala  Jere Niemelän pitkästä syötöstä ja sitten Hautaniemi. Viimeisellä vitosella Tuomas Ojala ja Kailiala muuttivat tilanteeksi jo 6-1 ennen kuin Happee onnistui kahdessa lohtukavennuksessa.