FBC Turku jatkaa F-liigassa, Limingan Niittomiehet ryöstämässä paikan helsinkiläisiltä

FBC Turku varmisti paikkansa ensi kauden F-liigassa suoraan kolmessa ottelussa, kun se löi tänään vieraissa M-Teamin Aleksi Havian jatkoaikamaalilla 4-3. Toisessa parissa Limingan Niittomiehet on ryöstämässä liigapaikan EräViikingeiltä siirryttyään sarjassa 2–1-johtoon 7–5.vierasvoitolla Helsingissä.

Ruskeasuolla nousi M-Team kolmannessa erässä kahden maalin takaa tasoihin, ja viimeisellä kympillä Eetu Sorvalin ohjaus kuittasi vielä vieraiden Juuso Forsmanin ylivoimaosuman. Jatkoajan viidennellä minuutilla oli M-Teamilla paikka venyttää sarjaa rangaistuslaukauksella, mutta FBC:n tolppiensa väliin vaihtama rangaistuslaukausten spesialisti Aleksi Sillantaka peitti Ville Rautakouran veivit. Jatkoaikaa oli pelattu juuri kuusi minuuttia täyteen, kun Aleksi Havia voitti irtopallon lapaansa ja kiskaisi ratkaisun ohi Marcel Straubhaarin.

Jarmo Koskelan ottelukuviin

Tapanilan Mosahallissa lähti EräViikingit vielä kolmanteen erään 3–2-johdossa, mutta Jussi Mettovaara nousi keskeltä tasoittamaan, Iiro Savela nosti rangaistuslaukauksesta ”Niittarit” johtoon ja Eerik Lukkari laukoi vierasjohdon jo kahteen maaliin. Tommi Rosendahlin kavennuksen jälkeen nousi taas esiin Iiro Savela, joka laukoi ensin siirretyn rangaistuksen aikana hattutempun täyteen ja sitten tyhjään verkkoon jo illan neljäntensä. EräViikingit kykeni enää Joona Alatorvisen kuudella viittä vastaan laukomaan 5–7-kavennukseen. Iiro Savelan illan koko pistesaldo oli 4+1, EräViikingeistä kokosi Tommi Rosendahl 2+2.

Liigapaikka on katkolla Limingan Niittomiehille lauantaina klo 17 kotikaukalossa.

Kuvat: Jarmo Koskela