Uutiset

Nokian KrP:n Lauri Alkki kahden ottelun pelikieltoon

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt Nokian KrP:n Lauri Alkille joukkueen seuraavia kahta ottelua koskevan pelikiellon vastustajan päähän osuneesta kontaktista F-liigan välieräottelussa Nokian KrP–Oilers 4.4.

Kurinpitodelegaatio perustelee päätöstä seuraavasti:

Tutkittava kontakti tapahtuu Oilersin puolustusalueella, laidan lähellä. Tilanteessa molemmat pelaajat tavoittelevat laitaan pelattua palloa. Alkki ehtii palloon ensin, saa sen haltuunsa ja tekee suunnanmuutoksen kohti keskustaa. Kääntyessään Alkki tekee kädellään liikkeen takaviistoon, vieden suojaavan liikkeen pitkälle selkänsä taakse, jolloin hänen kyynärpäänsä/käsivartensa osuu Jokelaa päähän. Kontaktin seurauksena Jokela kaatuu kentän pintaan.

Tilanteessa täyttyvät kauden alussa käytyjen yhteisten pelisääntöjen mukaisesti kaikki väkivaltaisen fyysisen pelin elementit, joista kuuluu tuomita pelirangaistus (614/3). Osuman kohdistuessa pään seudulle tulee määrätä pelirangaistuksen arvoisesta rikkeestä minimirangaistuksena kahden ottelun pelikielto.

Näin ollen kurinpitodelegaatio määrää pelisäännöistä seuraavan automaattisen yhden ottelun pelikiellon lisäksi yhden ottelun pelikiellon eli määrää Alkille kahden ottelun pelikiellon.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: