Uutiset

EräViikinkien Daniel Tenhoselle ei määrätty rangaistuksia

EräViikinkien Daniel Tenhoselle ei määrätty rangaistuksia F-liigakarsinnan ottelun EräViikingit–LNM tilanteesta, josta otteluvalvoja oli tehnyt videotutkintapyynnön.

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio perustelee vapauttavaa päätöstään seuraavasti:

Tenhonen törmää Arkkilaan molempien ollessa pystyasennossa. Törmäyshetkellä Tenhonen kääntää olkapäätään kohti Arkkilaa ja kontakti syntyy olkapäällä Arkkilan ylävartaloon. Arkkila kaatuu kontaktin seurauksena.

Videolta on nähtävissä, että Tenhonen kääntää vartaloaan ennen kontaktia, ts. Tenhonen ehtii tiedostaa kontaktin tapahtuvan. Hän ei kuitenkaan tee käsillään minkäänlaista taklausliikettä. Ei voida myöskään poissulkea, etteikö Tenhosen vartalon kääntö olisi varautumista hänen väistämättömäksi toteamaansa törmäykseen.

Asiassa on huomioitava myös se, että Tenhosta on horjutettu selästä työntämällä. Hän ei ole selvästikään täysin menettänyt tasapainoaan, mutta tällä voi olla vaikutusta Tenhosen mahdollisuuksiin väistää tai välttää kontakti.

Vaikka kyseessä ei ole täysin tahaton yhteentörmäys, jota ei olisi voinut mitenkään välttää, kurinpitodelegaatio katsoo, ettei Tenhonen syyllisty ainakaan sellaiseen salibandyn pelisääntöjen tarkoittamaan rikkeeseen, josta olisi tullut määrätä pelirangaistus.

Tilanteesta ei määrätä rangaistusta.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: