Nokian KrP nousi kahden maalin kyykystä voittoon ja finaalisarjassa 2–1-johtoon

Nokian KrP siirtyi finaalisarjassa 2–1-johtoon kaataessaan kotonaan TPS:n 7-3. Neljäs loppuottelu mitellään perjantaina Turussa, ja mestaruus ratkeaa neljällä voitolla.

Kotonaan jatkoajalla hävinnyt TPS hallitsi tänään alkua ja siirtyikin kahden maalin johtoon Aleksi Ahokkaan kiskaisulla ja Mikko Hautaniemen eleettömällä ohjurilla. Yhtä nopeasti tuli kuitenkin erän lopulla KrP tasoihin Joona Rantalan ja Nico Jonaesonin osuessa. Mikko Hautaniemi  pommitti turkulaiset toisessa erässä vielä kerran johtoon terävällä laukauksella oikeasta siivestä, mutta siihen vieraiden maalivuo tänään hiukan yllättäen tyrehtyi. Kohta nähtiin epätavallinen episodi, kun TPS:n Olli Laine lähetettiin päätypainin jälkeen punaisella kortilla pukuhuoneeseen mutta haettiin videotarkistuksen jälkeen sittenkin jäähypenkille istumaan 2+10 minuutin rangaistusta. Ylivoimalla Henri Johansson laukoi tasoituksen, ja erän lopulla Joona Rantalan ohjus takayläkulmaan siirsi kotijoukkueen ensi kertaa edelle.

Nokialaiset lujittivat johtoaan päätöserän puolivälissä kaukaa lähteneillä palloilla, kun ensin Nico Jonaesonin matala kuti suhahti verkkoon ja sitten Joonatan Kovanen ohjasi Miska Mäkisen lähetyksestä tilanteeksi jo 6-3. TPS alkoi vetää maalivahti Oskari Fäldeniä penkille jo viisi ja puoli minuuttia ennen loppua, mutta tällä kertaa turhaan. Nöyrä KrP-kuusikko ehti yhä uudelleen laukausten eteen, ja kruunuksi Juuso Ahola huudatti vielä tuhatpäistä kotiyleisöä kiepauttamalla loppunumerot tyhjään TPS-verkkoon.