Uutiset

Kesän muuttohaukat: Tapanilan Erän kasvatti Markus Laakso valitsi Oilersin

Yksi F-liigan kesän merkittävimmistä siirroista on maalivahti Markus Laakson muutto Happeesta Oilersiin. Miesten maajoukkkuerinkiin nousseelle vahdille on luvassa iso rooli myös Öljymiehissä, joista Joonas Kaltiainen lähti ulkomaille ja Niko Nordström ripusti kypärän naulaan.

Katso myös: Kesän muuttohaukat: Miesten sarjan varmistuneet sopimukset

Markus Laakso pelasi peräti kuusi kautta Happeessa, johon Tapanilan Erän kasvatti siirtyi kesällä 2017.
– Kuusi vuotta Jyväskylässä tosiaan takana, ja hetkeäkään en vaihtaisi pois. Se oli älyttömän upeaa aikaa vaikka vielä ei kentällä ihan sitä menestystä tullutkaan, mitä haettiin. Lämmöllä tulen aina Happee-vuosiani muistelemaan.

Silloisen siirron takana oli osittain myös opiskelupaikka.
– Ohessa tarttui mukaan opintojakin, ja kun salibandy on puoliammattilaislaji, halu oli jatkaa opiskelun ohessa täysillä myös pelaamista. Se oli oikea valinta, ja mukaan tarttui tradenomin tutkinto. Tavoitteena on jatkaa opiskelua vielä kauppatieteen maisteriksi, ja paperit ovat parhaillaan hakuprosessissa, Laakso kertoo.

Silloisen seuravalinnan takana oli myös kehittyminen pelaajana, kun minuutit vielä 2017 Superfinaaliin yltäneessä EräViikingeissä olivat jääneet Santtu Strandbergin varamiehenä vähiin.
– Jyväskylässä tarjolla oli heti isoa roolia, ja tuli kehityttyä maalivahtina aika paljon Vielä ensimmäisenä vuonna ei oppi hirveästi tarttunut mutta varsinkin viimeisinä kolmena vuonna menin mielestäni paljon eteenpäin. Sain osaavaa valmennusta ja tuloksena oli selkeä kehityskäyrä, lähtevät kiitokset Happeen taustoille.
– Selkeä tavoite on päästä miesten maajoukkueeseen mukaan.

Markus Laakson kehityskäyrä on huomattu myös uudistuneessa miesten maajoukkuevalmennuksessa, ja kesän toisella leirillä kuusi U19- ja neljä U23-maaottelua pelannut nuorukainen oli toinen MM-ehdokasjoukon kahdesta maalivahdista.

Alkavaksi kaudeksi oli vuorossa paluu pääkaupunkiseudulle, ja pakollinen kysymys on, oliko Erän kasvatin paluu EräViikinkeihin edes harkinnassa.
– Ei käyty EräViikinkien kanssa keskusteluja. Itse olen tulossa omiin huippuvuosiini pelaajana, ja se ei tässä kohdin oikein mätsännyt heidän tämän hetken tilanteensa kanssa. Tämä nyt on vähän tällainen poliitikkovastaus, mutta Oilers tarjosi hyvää kokonaispakettia ja siellä on hyvä ympäristö ja paljon tuttuja pelaajia niin vanhoina pelikavereina kuin vastustajinakin.

Oilers on kuulunut viime kausina F-liigan mestariehdokkaisiin eikä ole mitään syytä, miksi keväällä Classicin kultaputken katkaisseet Öljymiehet eivät tavoittelisi titteliä tosissaan.
– Ei ole kyllä syytä asettaa mitään muuta tavoitetta, Markus Laaksokin tiivistää.

Ehkä koko sarjan ykkösmaalivahti on päässyt jo tiiviisti espoolaisen kesäharjoittelun makuun.
– Yksilöt on huomioitu todella hyvin, käyty keskusteluja kehitystarpeista ja katsottu tarkkaan parhaat mahdolliset ohjelmat. Tukea tulee todella paljon ja hienosti. Maalivahdeille on vähemmän juoksua kuin vaikka laitureille ja ohjelma on voimapainotteisempi. Lujaa on menty, ja viikossa on ollut sellaiset kuusi – seitsemän ohjattua harjoitusta. Sunnuntai yleensä vapaa, ja vastaavasti jollekin päivälle on järjestetty aamuharjoitus. Lujaa on menty, ja tämä viikko on vielä yhteisharjoittelua, minkä jälkeen heinäkuussa on omatoimijakso.

Juuri muuta kuin harjoittelua ja urakointia uudessa työpaikassa kirjanpitäjänä ei Markus Laakson kesään ole vielä mahtunut.
– Kesälomiakaan ei ole uudessa työssä vielä ehtinyt kertyä, joten korkeintaan on nautittu pidennetyistä viikonlopuista, kesän täyttä ja kauden aikana puolta päivää painava maalivahti kertoo.
– Jospa omatoimijaksolla ehtisi jonkin verran muitakin menoja sovitella mukaan. Golfbägikin olisi odottamassa, mutta kentille ei ole oikein tahtonut mahtua.

Teksti: Mika Hilska
Kuvat: Esa Jokinen