Classicin miehet Champions Cup -avauksen valopilkku – Storvreta kaatui Aaro Helinin maaleilla

Uusimuotoisen Champions Cupin avauspäivän suomalainen valopilkku oli Classic, joka kaatoi kotonaan 605 katsojan edessä Storvretan 2-1. Vaikeampaa oli Suomen tuplamestari TPS:n joukkueilla, IBF Alun oli kotonaan Palloseuran miehiä parempi 12-5 ja naisissa Pixbo Wallenstam löi TPS:n 13-6.

Classicin sankari oli Aaro Helin, joka vei joukkueensa 1–0-johtoon toisen erän lopulla ja Storvretan tasoitettua sen viimeisellä minuutilla iski ”Familyn” voitto-osuman yhdeksän minuuttia ennen loppusummeria.
– Hienoa kun saatiin ensimmäinen täplä mutta tämä ei ole tässä, pitää voittaa myös ensi viikolla. Pelimme ei missään tapauksessa ollut niin valmista kuin sen pitää tämän tasoista joukkuetta vastaan olla, mutta onneksi saatiin tänään voitettua. Seuraavassa meidän pitää olla vielä tiiviimpiä, liikuttaa palloa nopeammin ja tehdä paikoista tehokkaammin, Tampereelle Sveitsistä palannut Aaro Helin mietti.

Vastapuolella teki ensiesiintymisensä Storvretan Superliga-joukkueen riveissä päävalmentaja Mika Kohosen poika Gabriel Kohonen, joka myönsi tapauksen erityislaadun.
– Suomi on minulle kuin kotimaa, oli kiva tulla tänne ja serkut ja mummi ja ukki olivat katsomossa. Classic on kova joukkue ja tempo oli todella kova. En pelannut kovinkaan hyvin tänään enkä tehnyt maaleja mutta ensi lauantaina on uusi peli ja uskon, että silloin voitetaan, Kohonen vinkkasi.

IFF:n ottelukuviin

Falunissa TPS nousi toisen erän alussa Lauri Eloluodon ja Jere Niemelän osumilla tappiolta hetkeksi jopa 3–2-johtoon, mutta sitten iski Falun viidesti peräkkäin johtaen toisella tauolla jo 7-3. Viimeisellä kympillä lukemat olivat pahimmillaan jo 12-3 ennen kuin Yannick Lindroos ja Olli Laine onnistuivat kavennuksissaan. TPS:n parhaana palkittiin Jere Niemelä.

Toinen erä oli vaikea myös TPS:n naisille. Ensimmäisen lopulla Henrika Maikola ja Laura Rantanen kavensivat kotijoukkueen 3–0-johdon tilanteeksi 3-2, mutta toisessa Pixbo repi lukemiksi jo 9-2 ennen Laura Rantasen maalia. Päätösjaksolla osuivat TPS:lle Milla Nordlund ja kahdesti Jenna Saario, mutta voitosta ei Suomen mestari enää noussut taistelemaan.

Sunnuntaina pelataan Champions Cupia klo 13 Tampereella, kun Classicin naiset saavat vastaansa Veera ja Oona Kaupin Team Thorengruppenin.

Kaikki Champions Cupin suomalaisottelut nähdään suorina SalibandyTV:ssä.

Suomalaisjoukkueiden kotiotteluiden lähetykset tuotetaan yhteistyössä TPS:n ja Classicin kanssa. Ottelut ovat suomeksi selostettuja monikameralähetyksiä grafiikoiden kera. Vierasotteluissa ei ole suomeksi selostusta, mutta monikameratuotannot ja grafiikat ovat tarjolla kotiotteluiden tapaan. Yksittäisen ottelun hinta 6,90e. Kaikki kahdeksan suomalaisjoukkueiden puolivälieräottelua voi lunastaa yhteishintaan 14,90e.

Puolivälierien aikataulut:

Lauantai 19.8.
14.00 IBF Falun–TPS (M)
15.00 Classic–Storvreta IBK (M)
16.00 Pixbo Wallenstam IBK–TPS 19.8. (N)

OSOITE – Avaa osoite salibandy.tv.

KATSELULAITTEET – SalibandyTV:n katselu tapahtuu aina selainpohjaisesti sekä mobiilissa (kännykkä tai tablet) että tietokoneella. SalibandyTV:n Android- ja iOS-sovellukset ovat striimaamista varten, eivät katselua. SalibandyTV:n katselu älyTV:llä onnistuu parhaiten peilaamisen avulla. ÄlyTV:n selainkatseluun palvelua ei ole optimoitu.

KIRJAUTUMINEN – Palvelun käyttö ja katselu vaatii aina kirjautumisen. Katselutunnukset saat luotua kohdasta ”REKISTERÖIDY”. Kun olet saanut tunnukset luotua, niin mene kohtaan ”KIRJAUDU” ja valitse ”KÄYTTÄJÄNÄ”.

OTTELUN VALINTA – Seuraavaksi tulee valita haluttu ottelu ja klikata se auki. Ottelun voi hakea joko SARJAVALITSIMEN, SEURASIVUJEN tai etusivun MENEILLÄÄN OLEVAT TAPAHTUMAT / TULEVAT TAPAHTUMAT -valikoiden kautta.

MAKSULLISET OTTELUT – Osa SalibandyTV:n otteluista on maksullisia ja osa maksuttomia. Ottelulähetysten ostaminen tapahtuu SalibandyTV:n verkkosivujen kautta valitsemalla halutun ottelun ja klikkaamalla painiketta ”OSTA LIPUT”. Kaikki yleisimmät maksutavat ovat käytössä.

ASIAKASPALVELU – Jos tarvitset tukea ja ohjeistusta kirjautumisessa, laita sähköpostia osoitteeseen salibandytv(a)salibandy.fi.

Kuva: IFF / Riku Hämäläinen