Classicille jatkoaikatappio Champions Cupissa – Storvreta jatkaa välieriin

Classic kärsi karvaan tappion Ruotsin mestari Storvretalle Champions Cupin toisessa puolivälierässä. Ratkaisu nähtiin jatkoajalla.

Toisessa puolivälierässä Classicille olisi riittänyt tasapelikin varsinaisella peliajalla viemään sen neljän parhaan joukkoon. Pitkään näyttikin siltä, että tamperelaiset hoitavat itsensä jatkopeleihin, mutta ruotsalaisten venyminen tiukassa paikassa todistettiin jälleen kerran.

Tampereen ylpeys pääsi vauhtiin toisessa erässä, jonka se vei nimiinsä 4-0. Ensin osui Eemeli Salin pienestä kulmasta, sitten Matias Vaajalan epäonnistunut laukaus lirvahti sisään. Kolmas oli Alpo Laitilan hieno yksilösuoritus. Neljäs lähti Aaro Helinin mailasta ylivoimalla.

Kolmannen erä alku ei ollut Classicilta onnistunut. Sen alkuminuuteilla Storvreta kiri kahdella perä perää syntyneillä osumilla maalin päähän. Paremmalta alkoi jälleen näyttää, kun Eemeli Salin osui ylivoimalla vajaa kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa luvuiksi 5-3.

Siirtääkseen välieräpaikan ratkaisun jatkoajalle Storvreta tarvitsi voiton eli kolme maalia, koska Classic oli voittanut kotonaan ensimmäisen osaottelun 2-1. Storvreta myllytti lopun minuutit kuudella viittä vastaan aina tilaisuuden salliessa. Ja maaleja alkoi tulla. Ensin Ondrej Nemecek, sitten Tobias Gustafsson. Kuudennen laukoi Otto Weidman vastustamattomasti yläkulmaan ajassa 58.38.

Koska maalierolla ei uudessa Champions Cupin peliformaatissa ole merkitystä, Classic ehti puolestaan hakea hetken aikaa tasoitusta ilman maalivahtia. Sitä ei kuitenkaan nähty.

Jatkoajalla Salinilla oli Classicin paras paikka ratkaista ottelu, mutta toisin kävi. Ratkaisevan maalin laukoi Simon Götz kaukaa kellon näyttäessä 61.59 ja samalla Storveta vei välieräpaikan tamperelaisten nenän edestä.

Huomenna TPS kohtaa kotikentällään IBF Falunin. Ensimmäisen puolivälierän vei Falun 12-5. Ottelu alkaa klo 15 ja näkyy SalibandyTV:ssä.

Myös Classicin naiset pelasivat tänään Champions Cupissa. Thorengruppen otti Uumajassa vakuuttavan 12–2-voiton. Bläk Boksissa viikko sitten pelatun 1. osaottelun ruotsalaissikermä voitti 9-4.

Classicin maalit tänään tekivät Veera Vilenius ja Suvi Hämäläinen ensimmäisessä erässä.

Kuva: Adam Troy