TPS-naisten tie Champions Cupissa katkesi

TPS kärsi toistamiseen ruotsalaiselle Pixbolle tappion Champions Cupin puolivälierissä. Tänään vieraat olivat Kupittaan palloiluhallissa vahvempia 9-4. Näin ollen suomalaisjoukkueen taival Champions Cupissa päättyi.

Ensimmäisessä ottelussa viikko sitten Pixbo kuritti turkulaisia 13-6, joten välieriin päästäkseen TPS tarvitsi voiton varsinaisella peliajalla. Sen jälkeen välieräpaikka olisi ollut saavutettavissa jatkoaikamaalilla tai sen jälkeen rangaistuslaukauskisassa. Näitä ei kuitenkaan tarvittu.

Tappiosta huolimatta TPS teki kotikentällään paremman esityksen kuin viikko takaperin. Olivia Pietilän avausmaalin jälkeen Pixbo iski neljästi ja näytti lähtevän tavoittamattomiin.

Toisessa TPS teki todellisen ryhtiliikkeen viemällä sen nimiinsä puhtaasti 3-0. Ensin onnistui Anna Marttala ja sitten Jenna Saario hienosta vapaalyöntikuviosta ja vielä uudelleen laukomalla yläkulmaan Milla Nordlundin syötöstä. Peli oli 4-4 ja toiveet korkealla TPS-leirissä.

Kolmas erä oli TPS:ltä jälleen heikko ja Pixbo osoitti vaarallisuutensa. Emma Stenberg vei illan toisellaan joukkueensa jälleen johtoon ja  Thea Löfborg laukoo takanurkkaan 6-4. Kun Cajsa Elm venytti eron jo kolmeen, aloitti TPS takaa-ajon ilman maalivahtia. Suomalaisosumia ei nähty, sen sijaan Pixbo rokotti vielä kahdesti tyhjään maaliin.

– Oltiin selkeästi parempia kuin viikko sitten, mutta ei kuitenkaan riittävästi. Olen kuitenkin ylpeä tytöistä ja tasonnostosta etenkin toisessa erässä. Ekalla tauolla muistuteltiin missä ollaan hyviä ja lähdettiin toteuttamaan niitä, Jenna Saario kertasi tapahtumia.

Anssi Koskisen ottelukuviin (IFF Flickr).