LASB aloitti vahvasti - tasoihin ilman maalivahtia ja vakuuttava voitto rankkareilla

F-liigan kauden avauksessa nähtiin heti pienoinen yllätys, kun viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt LASB kaatoi välieräjoukkue Happeen sen kotikaukalossa rangaistuslaukauksilla 5-4.

Toisessa erässä Jami Manninen ja Markus Salmi pommittivat Happeen jo 3–1-johtoon, mutta rennosti taistellut LASB ei taipunut. Joonatan Surakka karkasi Tino Nivalan oivalluksesta taituroimaan kavennuksen, ja kolmannen erän puolivälin lähestyessä Jasper Juuti sivalsi lahtelaiset ylivoimalla jo tasoihin. Runsaat viisi minuuttia ennen täyttä aikaa laukoi Kaapo Siekkinen keskeltä sektoria Happeen vielä 4–3-johtoon, mutta tänään se ei riittänyt kuin pisteeseen. LASBin painaessa lopussa ilman maalivahtia laukoi Joonatan Surakka maskin takaa pelin tasoihin, ja maalittoman jatkoajan jälkeen oli LASB rangaistuslaukauksissa vakuuttava. Peli oli selvä jo kolmen kierroksen jälkeen, kun vieraista niin Tatu Havula, Jasper Juuti ja Tiitus Salokangaskin olivat onnistuneet mutta Happeesta ei kukaan onnistunut ohittamaan Santtu Pohjosta.

Sarja jatkuu lauantaina otteluilla Classic–Westend Indians, SPV–TPS ja OLS–Nokian KrP.

Arkistokuva: Esa Jokinen