Naisten kausi vauhtiin kahdella paikallispelillä – TPS ja Classic edelleen kyliensä ykköset

F-liigan naisten sarja 2023-2024 startattiin kahdella paikallisottelulla, joissa mestari TPS löi FBC Loiston 6-3 ja viime kevään hopeajoukkue Classic puolestaan Kooveen 6-4.

TPS vei heti avauserän 3-0 ja karkasi toisessa jo 4–1-johtoon, mutta viime kaudesta vahvistunut Loisto nousi vielä haastamaan. Emma Vähäkangas sivalsi Milla Granlundin poikkisyötöstä kavennuksen, ja kolmannessa erässä nosti Sveitsistä palannut Laura Pakarinen haastajat jo maalin päähän. Viimeisellä kympillä näytti viime kautta ylivoimaisesti dominoinut TPS kuitenkin kaapin paikan. Puolustaja Cira Virta nousi laukomaan Palloseuralle viidennen maalin, ja loppusekunneilla Olivia Pietilä iski vielä loppunumerot. Viime kauden pistekuningatar Milla Nordlund oli tämänkin illan tehokkain saldolla 1+2.

Tampereella ei Classic häkeltynyt Senni Mustajoen Kooveelle laukomasta nopeasta kahden maalin johdosta. Liisa Kaihua ja Natalia Pitkäkangas kuittasivat perättäisissä vaihdoissa, ja erän lopulla Veera Vilenius kilautti Classicin ylivoimalla jo edelle. Toisessa erässä Vilenius iski jo toisella ylivoimaosumalla lukemiksi 4-2, mutta Koovee tuli vielä. Senni Hietanen kavensi päätöserän alussa, ja vajaat viisi minuuttia ennen loppua Ellinoora Huotari nosti maalin edestä Kooveen tasoihin Ottelun loppu oli sitkeästi taistelleelle haastajalle kuitenkin synkkä. Viimeisen minuutin aluksi täräytti maajoukkuehyökkääjä Johanna Homi pitkän hyökkäyksen kruunuksi takanaisen paikalta Classicin voittomaalin, ja Kristiina Kauppila ehti vielä siirtää loppunumerot tyhjään verkkoon.

Lauantaina ovat vuorossa ottelut O2-Jyväskylä-Welhot, ÅIF–PSS, SSRA–SaiPa ja SB-Pro–EräViikingit.

Arkistokuvat: Anssi Koskinen ja Esa Takalo