SPV löi mestarit 1117 katsojan edessä, Classic kynti kotonaan

Kaksi kolmesta mestariehdokkaasta koki lauantaina kovia, kun SPV löi hallitsevan ykkösen TPS:n 8-5 ja Classic taipui kotonaan Westend Indiansille peräti 2-9. Viime kevään finalisti Nokian KrP sen sijaan hoiti oman osuutensa vahvasti lyömällä vieraissa OLS:n 11-5.

Kauhajoella 1117 katsojalle pelatussa ottelussa TPS nousi SPV:n 3–1-johdosta kahdella pikamaalilla tasoihin, ja toisen erän lopulla Peteri Trekse kiskaisi komealla kaukolaukauksella mestarit ensi kertaa edelle. Päätöserä oli kuitenkin Peliveljien. Aapo Haavisto tasoitti pallon kilistyä ensin kehikoissa, ja viimeisellä kympillä Konsta Haukkala pommitti SPV:n takaisin johtoon. Riku Hakanen pyörähteli upealla yksilösuorituksella itsensä maalille nostamaan tilanteeksi jo 7-5, ja loppunumerot sijoitti Janne Autio tyhjiin. Peliveljien pistehai oli voittajien maaleista kolme syöttänyt konkari Sami Koski. Jobinpostia kotijoukkueelle oli Eemeli Karjanlahden loukkaantuminen avauserässä. Käsi taittui pahasti epäonnekkaassa törmäyksessä vastustajaan, ja hyökkääjä jouduttiin ensiavun jälkeen auttamaan kaukalosta.

Viime viikonloppuna Super Cupin voittoa juhlineen Classicin ilta tummeni heti avauserässä, kun Westend Indians iski yhden ja saman jäähyn aikana kaksi alivoimamaalia. Ensin karkasi maalintekoon Pieti Alatalo, ja sitten viimeisteli takatolpalta Valtteri Kainulainen. Espoolaisten karattua toisessa erässä neljän maalin johtoon kavensi Classic kahdesti vain viiden sekunnin välein, mutta siitäkään ei odotettu nousu alkanut. Seuraavaksi osuivat Eero Harjula sekä Joonatan Lindholm vieraille, ja päätösjaksolla Classicin verkko pölisi vielä kolmesti. Illan päätösmaali merkitsi Valtteri Kainulaiselle hattutemppua ja uran 400. runkosarjapistettä.

Oulussa OLS kuittasi avauserässä kahdesti Nokian KrP:n johdon ja kavensi toisessa erässä vielä tilanteeksi 3-4. Erän puolivälissä kotijoukkue kuitenkin rikkoi itselleen muutamassa minuutissa neljä jäähyä eikä KrP jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä. Joonatan Kovanen ja Miska Mäkinen maalasivat viidellä kolmea ja päälle vielä Mäkinen viidellä neljää vastaan, ja KrP johti yhtäkkiä jo 7-3. OLS:n Petri Niemelän kavennus erän loppuun jäi laihaksi lohduksi, kun nokialaiset mätkivät päätösjaksolla vielä neljä maalia lisää. Joonatan Kovanen merkkautti KrP:n sarakkeeseen tehot 2+2, Joona Rantala hattutempun ja Miska Mäkinen 2+1.

Sunnuntaina ovat vuorossa ottelut Nurmon Jymy–FBC Turku ja Oilers–EräViikingit.

Arkistokuva: Juha Käenmäki