Mestari TPS jatkaa nollakerhossa, Classic pitkästä aikaa voiton makuun

Hallitseva mestari TPS hävisi syksyn toisenkin ottelunsa, kun Classic haki pisteet Kupittaalta 5–3-voitolla. Keskiviikon toisessa ottelussa Nurmon Jymy löi Eemil Äijälän johdolla kotonaan Happeen 9-4.

F-liigaa viime vuosina hallinnut Classic oli viime kauden loppu mukaan lukien hävinnyt edelliset kuusi liigaotteluaan, mutta nyt oli pisteiden vuoro vaikka kokoonpanosta puuttuivat kärkipään nimet Eemeli Salin, Eetu Sikkinen, Lassi Toriseva ja Toni Salminen. TPS:n Pyry Kauppisen kaukolaukaus kuittasi vielä Konsta Tykkyläisen avausmaalin, mutta Ville Lastikan rangaistuslaukaus ja Oskari Heikkilän rankaisu pallonmenetyksestä saattelivat Classicin kahden maalin taukojohtoon. Toisessa erässä Ville Lastikka päätti komean syöttöyhdistelmän 4–1-maaliin ja Classicin tavoittamattomaan etumatkaan. TPS kykeni päätöserässä kaventamaan kahdesti, mutta välissä oli Lastikka ehtinyt osua jo kolmannen osumansa. Se oli samalla myös Lastikan 300. piste runkosarjassa.

Täksi kaudeksi Nurmoon siirtynyt Eemil Äijälä nousi liigauransa ensimmäisillä neljällä maalilla illan hahmoksi, kun Jymy nappasi jo toisen voittonsa aiheuttaen samalla Happeelle jo toisen tappion. Happee käväisi avauserässä jo 3–1-vierasjohdossa, mutta Jymy kavensi vielä ennen taukoa ja punnersi toisessa erässä edelle Eemil Äijälän ja Eetu Puntasen osumilla. Vielä 13 minuuttia ennen ottelun loppua Jymy johti vain 5-4, mutta lopussa lukemat repesivät. Eemiil Äijälän kaksi osumaa ja Niklas Äijälän maali kasvattivat eron jo neljään, ja kruunuksi Jari Hankkio sijoitti vielä rangaistuslaukauksesta päätöslukemat. Hankkion illan tehot olivat 2+1. Happeen Jonne Junkkarinen ajettiin toisessa erässä kentältä hänen mailahuitaisunsa osuttua Jari Hankkion kasvoihin.

Sarja jatkuu perjantaina otteluilla Nokian KrP–EräViikingit ja Westend Indians–SPV.

Arkistokuva: Anssi Koskinen