SaiPa ja TPS puhtaalla pelillä - Miisa Turusen hirmuvire jatkuu

SaiPa ja TPS jatkavat F-liigan naisten sarjassa ainoina puhtaan pelin joukkueina, kun SaiPa löi tänään kotonaan O2-Jyväskylän 7-1 ja TPS vieraissa PSS:n 6-2.

SSRA:n vieraana viisi ja Welhoja vastaan 10 tehopistettä mättänyt Miisa Turunen jatkoi tänään samaan tapaan, kun hän kuritti O2-Jyväskylää kahdella maalilla ja neljällä syöttöpisteellä. Avauserässä osui SaiPalle vasta Veera Lokka Turusen syötöstä, mutta kahden erän jälkeen lukemat olivat jo ratkaisevasti 4-0. Elsa Holopaisen saalis oli 3+1, ja Turusella, hänellä ja Veera Lokalla on pistepörssissä kolmoisjohto.

Porvoossa pystyi PSS vastaamaan vielä TPS:n Veera Kuosmasen ja Seraina Fitzin osumiin Ella Sundströmin kavennuksella, mutta Jenna Saario kasvatti eroa jo ennen erätaukoa ja toisen erän lopussa TPS johti 6-1. Viime kauden pörssikuningatar Milla Nordlund merkkautti tänään 2+1.

SB-Pro haki kauden avausvoittonsa hiukan yllättäen Tampereelta, kun se kaatoi molemmat aikaisemmat ottelunsa voittaneen Classicin 5-2. Veronika Kopecka avauserässä ja Aino Tuokkola toisessa laukoivat vieraille kahden maalin johdon, ja Classicin Lotta Purhosen kavennuksen kuittasi Lotta Lindi. Päätösjaksolla varmistelivat nurmijärveläisten voittoa Annika Toivanen komean nousun päätteeksi ensimmäisellä liigamaalillaan sekä Bea Karling.

SSRA nousi jo kolmanneksi kaataessaan kotonaan Welhot 8-4. Riina Baer laukoi pelin puolivälin jälkeen kotijoukkueen jo 5–2-johtoon, mutta Welhot tuli vielä Silja Kuuselan ja Silva Jääskeläisen kavennuksilla maalin päähän. Kotijoukkue sai hengähtää vasta viimeisellä kympillä, kun Salla Suomela osui kahdesti ja Hanna Niemelä iski loppunumerot. Niemelä oli saldolla 2+2 illan pistehai.

Kauden toisen voittonsa otti myös EräViikingit, joka kaatoi Tampereella Kooveen 7-4. Avausmaalin osui kotijoukkueelle Ellinoora Huotari, mutta sitten siirsivät kahdesti osunut Eveliina Hana, Matilda Rytkönen ja Pinja Suhonen vieraat jo 4–1-johtoon Taru Nordmanin syöttäessä maaleista kolme. Nordmanin koko ottelun saldo oli 0+4. Tove Tantere iski kolmannessa erässä EräViikingit jo 7–2-johtoon ennen kuin Viivi Tiilikainen ja Ilona Ihalainen kavensivat kotijoukkueelle.

ÅIF jätti Welhot ainoana nollakerhoon, kun se avasi pistetilinsä 6–4-vierasvoitolla FBC Turusta. Loisto kuittasi kahdesti vieraiden johdon ennen kuin Iida Sinkko iski erän lopulla ÅIF:n taas edelle. Sitten oli vuorossa Pinja Jaakkola, joka osui vieraille erän lopussa rangaistuslaukauksesta ja toisen erän alussa ylivoimalla. Kotijoukkue nousi vielä Ulla Valtolan ja Tuulia Lahden osumilla maalin päähän, mutta päätösjaksolla onnistui enää ÅIF. Erän ainoan maalin teki sen puolivälissä Josefiina Kettunen.

Sarjan seuraava ottelu on keskiviikkona pelattava EräViikingit–FBC Loisto.

Kuva: Juha Hautakangas