SPV nousi taas takaa, mutta pisteet vei Classic

Eilen Westend Indiansin vieraana neljän maalin takaa yhteen sarjapisteeseen noussut SPV kiri tänään Classicia vastaan rinnalle kolmen takamatkalta, mutta lopulta käteen jäi vain luu Classicin voittaessa 8-6.

Aaro Helin laukoi kolmannen erän aluksi Classicin jo 6–3-johtoon, mutta SPV ei taipunut. Ensin iski Konsta Haukkala illan toisen ja kolmannen maalinsa, ja Eemeli Akolan istuessa kaksiminuuttista kiinnipitämisestä sivalsi konkari Sami Koski pelin tasoihin. Classicilta löytyi kuitenkin vielä yksi vaihde. Viimeisen kympin aluksi Aaro Helin pommitti voitto-osuman Otto Kilven pitkästä poikkisyötöstä, ja pelin toiseksi viimeisellä minuutilla Ville Lastikka nousi vielä kulmasta luukulle nostamaan päätösnumerot. Lastikka löi tänään tehot 2+2 ja Albert Koskinen 2+1. SPV:stä kokosi Konsta Haukkala saldon 3+2.

Jyväskylässä Happee avasi kolmannella yrittämällä voittotilinsä kaataessaan kolmannen erän rynnistyksellä FBC Turun 9-3. Vieraat johtivat peliä avauserän jälkeen 2-0 ja vielä toisen lopullakin 3-2, mutta sitten otti otteen Happee ja etenkin Jami Manninen. Hän iski erän alkuun Happeen voittomaalin, syötti ennen sen puoliväliä Markus Siprosen 5–3-maalin ja kahmi ottelun viimeisellä kympillä vielä kolme tehopistettä lisää. Saldon 2+3 kirjauttaneen Mannisen ohella olivat päivän tehokkeja Markus Sipronen (3+1) ja Markus Salmi (2+2).

Oilers voitti kauden kolmannenkin ottelunsa, kun OLS taipui Tapiolassa selvin lukemin 10-3. Markus Markkola, Riku Reunamäki ja Tuomas Iiskola laukoivat Öljymiehet jo ensimmäisessä erässä 3–0-johtoon, ja toisella tauolla tilanne oli jo 10-1 vieraiden ainokaisenkin tultua merkittyä Oilersin omaksi maaliksi. OLS onnistui maalinteossa vasta pelin viimeisellä viisiminuuttisella, kun Riku Ruonakangas ja ylivoimalla Luukas Hyvärinen hiukan lievensivät lukemia. Oilersista löytyi tänään peräti yhdeksän maalintekijää Markus Markkolan osuttua ainoana kahdesti.

Sunnuntaina sarja jatkuu ottelulla EräViikingit–OLS, jossa kumpikin joukkue hakee avauspisteitään.

Arkistokuva: Esa Takalo