Jere Niemelä laukoi mestareille kauden avauspisteet

Puolustaja Jere Niemelä nousi jatkoajalla ratkaisijaksi, kun hallitseva mestari TPS otti kolmannella yrittämällä kauden avauspisteensä kaatamalla kotonaan Westend Indiansin 5-4. Espoolaisille vieraille tappio oli syksyn ensimmäinen.

Oman päänsä tehokkaasti tukkinut  TPS karkasi avauserässä kahden maalin johtoon, mutta Indians tuli kolmannen alussa tasoihin Joonatan Lindholmin ja Leevi Aurasen osumilla. Erän puolivälissä kiskaisi Lauri Eloluoto kotijoukkueen johtoon vieraiden merkkauksen pettäessä taas kerran, mutta voittoon se ei vielä riittänyt. Viimeisellä viitosella nähtiin alle minuutissa kolme maalia, kun ensin Joonatan Lindholm ohjasi maalin edestä Indiansin tasoituksen ja perään takatolpalta Valtteri Kainulainen vieraat ensi kertaa johtoon. Melkein suoraan aloituksesta nousi kuitenkin isäntien Jere Niemelä oikealle ja löysi syötöllään maalin eteen unohtuneen Lauri Eloluodon: peli taas tasan.

Jatkoaika ehti vanheta vain runsaan minuutin ennen kuin Jere Niemelä sai pallon vasempaan laitaan ja laatulaukaus viuhui verkkoon ohi Mikko Kirvesniemen. Niemelä oli maalillaan ja kahdella maalisyötöllään myös ottelun pistehai.

FBC Turku ja EräViikingit ovat nyt enää ainoina ilman avauspisteitään. Sarjakärjessä komeilee kaikki kolme otteluaan voittanut Oilers.

Sarja jatkuu keskiviikkona ottelulla FBC Turku–Nokian KrP.

Arkistokuva: Anssi Koskinen