EräViikingit kesti Loiston kirit ja piti kolme pistettä

EräViikingit kesti FBC Loiston kaksi väkevää kiriä ja otti kotonaan kauden kolmannen voittonsa loppunumeroin 7-6. Kotijoukkue oli johtanut peliä parhaimmillaan kolme eri kertaa kolmella maalilla.

Tiia Kosonen aloitti maalinteon uransa ensimmäisellä liigaosumalla, ja kahdentoista peliminuutin jälkeen EräViikingit johti jo 3-0, mutta toisen erän puoliväliin tultaessa oli Loisto noussut jo rinnalle. Sitten helsinkiläiset repäisivät uudelleen karkuun, ja toiselle tauolle lähdettiin EräViikinkien 7–4-johdossa. Kotiyleisö sai kuitenkin pureskella kynsiään loppusummeriin saakka, kun Milla Granlund ja Ella Virtanen ehtivät jo ennen päätöserän puoliväliä nostaa turkulaiset maalin päähän. Viimeiset 12 minuuttia EräViikingit kuitenkin piti Saskia Ormakin vartioiman maalin koskemattomana, ja kaikki kolme pistettä jäivät Helsinkiin.

Eveliina Hana (2+1), Pinja Suhonen (2+0), Matilda Rytkönen (1+1) ja Taru Nordman (0+2) olivat kotijoukkueen pisterohmut. Ella Virtanen laukoi Loiston maaleista kaksi.

Sarja jatkuu perjantaina Turussa ottelulla TPS–SB-Pro.

Arkistokuva: Juhani Järvenpää