Uutiset

TPS:n Jere Niemelälle ei rangaistuksia Westend Indians -ottelun kontaktitilanteesta

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio ei määrännyt TPS:n Jere Niemelälle rangaistuksia F-liigan ottelun TPS–Westend Indians tilanteesta, jossa hänen kyynärpäänsä osui vastustajaan.

Tilanne oli tullut tutkittavaksi F-liigan toimitusjohtajan ja pääsarjapäällikön rikkomusilmoituksella.

Kurinpitodelegaatio tiivistää päätöksen perustelut näin:

Tilanteessa TPS:n Niemelä katkaisee ilmassa poikki kentän Indiansin Rauhalalle tarkoitetun syötön ja pyrkii välittömästi jatkamaan peliä palloa kuljettaen hyökkäyssuuntaan. Rauhala on siirtynyt samanaikaisesti Niemelän selkäpuolelle ”aivan iholle”. Liikkeelle lähtiessään Niemelä harhauttaa häntä edestäpäin lähestyvää Indiansin pelaajaa #57. Kun Niemelä tekee harhautuksen, hänen yläkätensä kyynärpää nousee osuen samalla selkäpuolellaan olevaa Rauhalaa päähän.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että TPS:n Niemelä ei tilanteessa tahallisesti vahingoita Indiansin Rauhalaa vaan Niemelä pyrkii aktiivisesti pelaamaan itsensä pallon kanssa pois omalta puolustusalueelta. Niemelällä on
molemmat kädet mailassa, fokus pallossa ja hänen harhautusliikkeensä on pelinomainen reagointi häntä edestäpäin lähestyvään vastustajan pelaajaan (#57). Tilaa on käytössä vähän, joten Niemelä tuo harhautuksen aikana mailan ja pallon lähelle omaa vartaloa, jolloin yläkäden kyynär pää väkisin nousee.

Kuluvalle kaudelle on annettu linjauksia fyysisestä pelistä pääsarjoissa. Näillä annetuilla linjauksilla myös kurinpitodelegaatio osaltaan perustelee tämän tapauksen päätöksensä.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että annettujen linjausten mukaan Niemelä ei syyllisty tilanteessa sellaiseen pelisääntöjen kohdassa 614/3 mainittuun väkivaltaiseen fyysiseen pelaamiseen, josta hänelle tulisi määrätä
pelirangaistus. Kurinpitodelegaatio katsoo siten, että kyseessä ei ole sellainen pääsarjamääräysten 53 §:n kohdassa 3 määritelty väkivaltainen pelaaminen, josta tulisi määrätä rangaistus.

Kurinpitodelegaatio ei määrää Niemelälle tilanteesta rangaistusta.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: