Nurmon Jymy ja Westend Indians juhlivat suuressa derbyperjantaissa

Perinteiset haastajat olivat vahvoja F-liigan suuressa derbyperjantaissa, kun Seinäjoella Nurmon Jymy otti maalein 4-3 ensimmäisen voittonsa SPV:stä ja Espoossa Westend Indians löi Oilersin jatkoajalla 6-5.

Seinäjoki Areenan 1349 katsojan edessä nähtiin heti kaksi liigauran avausmaalia, kun ensin Karri Vaarala päätti ylivoimahyökkäyksen Jymyn johtomaaliin ja toisessa erässä Elias Nyman vei joukkueen uudelleen johtoon. Sitten otti ohjat kahdella komealla maalillaan Matias Mäenpää, mutta päätöserä oli siihen 4–1-johdossa lähteneelle Jymylle selviytymistaistelua. Viljami Järvikangas kavensi SPV:lle heti alkuun, ja Jymyn otettua kaksi perättäistä jäähyä Konsta Haukkala iski keskeltä eron enää yhteen. Lopun nurmolaiset kuitenkin kestivät alivoimallakin. Seinäjoki Areenan iltaa venyttivät kaksi ekstrapitkää pelikatkoa, kun toisen erän puolivälissä himmenivät toviksi valot ja päätösjakson puolivälissä pisti hanttiin pelikello.

Espoossa johti Westend Indians avauserässä jo 3-1, mutta ensimmäiseen taukoon mennessä Oilers oli kirinyt rinnalle. Eetu Sorvali toisessa ja Justus Kainulainen kolmannessa erässä laukoivat Öljymiehet vuorollaan johtoon, mutta ”Heimo” ei taipunut. Petr Majer toisen erän viime sekunneilla ja Toni Rintala kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua toivat Indiansin tasoihin. Jatkoaikaa ehdittiin pelata vajaat neljä minuuttia ennen kuin Jasper Auviselta pitkän poikkisyötön saaneen Samuli Junnilan laukaus vasemmasta laidasta lurahti Oilers-vahti Markus Laakson kainalosta verkkoon. Espoon paikallisottelua jännitti Tapiolassa 921 katsojaa.

Koko rahan edestä tarjoiltiin myös Jyväskylässä, jossa Happee aiheutti mestari TPS:lle jo kauden kolmannen tappion voittamalla rangaistuslaukauksilla 5-4. Happee käväisi johdossa niin ensimmäisessä kuin toisessakin erässä, mutta kolmannessa oli TPS:n vuoro kiskaista edelle ensin Jere Niemelän ja sitten Elias Haatajan osumilla. Ensimmäisen kuittasi Kaapo Siekkinen ja toisen vain 27 sekuntia ennen loppusummeria Markus Salmi ylivoimalla. Rangaistuslaukauskisassa TPS nousi kahden maalin takamatkalta vielä jatkokierroksille mutta sai lopulta mukaansa vain pisteen. Seitsemännessä parissa Happeen Markus Salmi onnistui mutta TPS:n Waltteri Vesterinen ei. Salmi oli illan tehomies lauottuaan jo peliajalla kaksi maalia ja syötettyään yhden.

Perjantain selvät lukemat nähtiin Vantaalla, jossa Classic löi EräViikingit lopulta 11-5 johdettuaan peliä kahden erän jälkeen jo 8-0. Matej Penicka osui kotijoukkueen avausmaalin päätöserän alkuun, ja Classicin ehätettyä 10–1-johtoon EräViikingit pääsi kaventamaan kolmannessa erässä vielä neljästi. Eemeli Salin hurjasteli Classicin sarakkeeseen tehot 3+3 , ja Ville Lastikka laukoi neljä maalia. Kotijoukkueen osumista syötti tšekkivahvistus Simon Stransky kolme.

Lauantaina ovat vuorossa ottelut EräViikingit–Westend Indians, TPS–OLS ja LASB–Nokian KrP.

Arkistokuva: Juha Käenmäki