LASBin lauantaista täysosuma – Nokian KrP tyhjin käsin kotimatkalle

F-liigassa saatiin lauantaina yllätystulos, kun viime kaudella yhdeksänneksi sijoittunut LASB löi kotonaan kevään hopeajoukkue Nokian KrP:n 6-5. Päivän muut voittajat olivat TPS ja Westend Indians.

LASB karkasi jo avauserässä kahdesti kahden maalin johtoon, ja toisen alussa Jasper Juuti kasvatti eroksi jo 5-2. Sitten oli ennakkosuosikkien vuoro onnistua, ja KrP nousikin jo erän puolivälissä maalin päähän Mikko Laakson ja Valtteri Viitakosken onnistuttua. Siihen nousu kuitenkin hiipui, ja tilanne 5-4 paistoi taululla vielä viimeisellä minuutilla. Vieraiden painaessa kuudella viittä vastaan pääsi LASB koettamaan useaan otteeseen palloa tyhjään verkkoon, mutta tolppaan ja yli maalin karanneiden yritysten jälkeen Tino Nivala suuppasi viimein isännille omasta päästä kuudennen osuman. Joona Rantala ohjasi vielä kavennuksen Nico Jonaesonin maalille lyömästä pallosta, mutta kelloon jääneet kaksi sekuntia olivat liian vähän tasoitukseen.

Mestari TPS otti kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa, kun OLS taipui Kupittaalla maalein 7-3. Oululaiset iskivät illan avausmaalin ja nousivat kolmannen erän puolivälissä Luukas Hyvärisen ylänurkkaosumalla jo tilanteeseen 4-3, mutta lopulta alkoi eroa syntyä. Vain minuutti kavennuksen jälkeen Pyry Kauppinen laukoi isännille viidennen maalin, ja kuudennen osui Waltteri Vesterinen tyhjiin. Perusteellisen videotarkastuksen tuloksena vahvistettu päätösmaali merkittiin Lauri Stenforsille.

Eilen Espoon derbyssä Oilersin kukistanut Westend Indians jatkoi nautiskelua tänään murjomalla EräViikingit sen kotikaukalossa 12-1. Taistelu voitosta päättyi jo avauserässä, jonka Indians vei 6-0 Juuso Kekin ja Petr Majerin kummankin osuttua kahdesti. Kotijoukkueen ainokaisen laukoi pelin Ilmari Aarela pelin puolivälissä tilanteessa 0-7, mutta sitten jatkoi Indians ilakointiaan. Peter Majer rohmusi tänään tehot 2+4, Juuso Kekki hattutempun ja Jasper Auvinen 1+2.

Westend Indians pujahti nyt liigakärkeen pisteen edelle ottelun vähemmän pelannutta Oilersia. Kolme ottelua pelannut ja neljäntenä oleva Nurmon Jymy on ainoa joukkue ilman pistemenetyksiä. Hännillä ovat FBC Turku ja EräViikingit vielä ilman pisteitä.

Sunnuntaina ovat vuorossa ottelut SPV–Happee ja FBC Turku–OLS.

Arkistokuva: Esa Takalo