FBC Turulle kauden avauspisteet – OLS taipui rangaistuslaukauksilla

FBC Turku avasi neljännellä yrityksellä pistetilinsä tämän kauden F-liigassa, kun se kaatoi kotonaan OLS:n rangaistuslaukauksilla 5-4. Sunnuntain toisessa ottelussa Happee kaatoi Seinäjoella SPV:n 7-3.

OLS ei Turussa häkeltynyt FBC:n salama-avausmaalista vaan kipusi pelin puoliväliin mennessä jo 3–1-johtoon. Gustavs Griezitis ja Verneri Tuononen nostivat kotijoukkueen toiselle tauolle tasalukemissa, mutta OLS tarrasi vielä kerran voittoon Tuukka Haudanlammen lingotessa johto-osuman takayläkulmaan kuusi minuuttia ennen loppusummeria. FBC veti kuitenkin hyvissä ajoin maalivahdin penkille, ja Joonas Viitasen tiukka laukaus etukulmaan tasoitti pelin. Maalittoman jatkoajan jälkeen katsottiin lisäpisteen kohtalo rangaistuslaukauskisassa, jossa onnistuivat maalinteossa vain kotijoukkueen Nikolas Laaksonen ja Elliot Wingren.

Seinäjoella oli Happee 987 katsojan harmiksi tyly vieras heti avauserässä vieden sen 3-0, ja toisen ainoalla maalilla iski Ville Heiska minuuttia ennen toista taukoa vierasjohdon jo neljään. Riku Hakanen kavensi SPV:lle erän alkuun ja uudelleen Konsta Haukkala yllättävällä rystylaukauksella erän puolivälin jälkeen, mutta nousu katkesi alkuunsa. Matti Minkkinen nimittäin laukoi jo seuraavassa vaihdossa vastaiskun kruunuksi Happeen 5–2-johtoon. Pelin viime minuuteilla löi vielä Ville Heiska Happeelle kuudennen ja Niko Laiti seitsemännen osuman tyhjiin ennen Miika Latvalan lohdutusmaalia. Voitto oli Happeelle kolmas perättäinen ja tappio SPV:lle kauden avanneen TPS-voiton jälkeen jo neljäs putkeen.

Sarjan kärjessä komeilevat espoolaiset Westend Indians ja Oilers 11 ja 10 pisteessä, hännillä on EräViikingit nyt yksin nollakerhossa.

Arkistokuva: Anssi Koskinen