PSS katkaisi SaiPan voittoputken neljään

SaiPan kauden F-liigan naisten sarjassa aloittanut voittoputki katkesi neljään, kun PSS haki pisteet Lappeenrannasta maalein 5-4. Päivän muissakin otteluissa nähtiin vierasvoitot SSRA:n kukistaessa Sipoossa ÅIF:n 7-1 ja Kooveen kaataessa Kuopiossa Welhot 8-4.

PSS karkasi Lappeenrannassa ensin Daniela Westerlundin, Emma Parran ja Fanny Holmbergin osumilla kolmen maalin johtoon, jonka Miisa Turunen toisessa ja Veera Lokka kolmannen alussa kuroivat yhteen. Sitten osuttiin vuorotahtiin, kun PSS:n Julia Turusen 4–2-maalia seurasi SaiPan Miisa Turusen kavennus ja Emma Parran 5–3-osumaa Elsa Holopaisen maali. Viimeiset kaksi minuuttia hangattiin kuitenkin ilman osumia, ja kotijoukkueen kiriä tahmasi vielä Miisa Turusen kahden minuutin jäähy.

Sipoossa vei ÅIF vielä avauserän Aada Heikkisen osumalla, mutta toisessa otti ohjat SSRA mätkien peräti viisi maalia, joista Sanni Uimarihuhta iski kaksi. Päätösjaksolla komistelivat oululaisten voittonumeroita vielä Salla Suomela ja Oona Lehtinen. Maajoukkuehyökkääjä Hanna Niemelä oli maalillaan ja kolmella syöttöpisteellään ottelun tehokkain.

Kuopion ottelussa oli Welhojen hahmo Kiia-Maria Kuru, joka laukoi joukkueensa neljästä maalista kolme. Avauserä meni vieraille 4-2, kun Koovee vastasi Kurun avausmaaliin kahdella ja perään tämän toiseen maaliin taas kahdella osumalla. Toisessa erässä Kuru nosti kotijoukkueen taas maalin päähän, mutta kolmannessa meni Koovee menojaan Senni Mustakosken yhdellä ja Tanja Parviaisen kahdella maalilla. Senni Hietanen oli Kooveen tehopelaaja lauottuaan kaksi maalia ja syötettyään yhden.

SaiPa ja sarjan ainoa puhtaan pelin joukkue TPS puskevat liigakärjessä 12 pisteellä. Hännillä on viidesti hävinnyt Welhot ainoana vielä ilman pisteitä.

Sarja jatkuu tiistaina otteluilla Classic–O2-Jyväskylä ja SB-Pro–FBC Loisto.

Arkistokuva: Jarmo Koskela