Nokian KrP karkasi lopussa – Happeen voittoputki poikki

F-liigan torstaitrillerissä Nokian KrP katkaisi Happeen voittoputken kolmeen kaatamalla keskisuomalaiset näiden kotikaukalossa 7-5.

Happee johti toisessa erässä parhaimmillaan 3-1, ja KrP:n noustua tasoihin nosti Teuvo Kinnunen Happeen vielä kerran edelle rangaistuslaukauksesta. Kolmas erä oli kuitenkin KrP:n, ja sen alussa Joona Rantala tyrkkäsi tasoituksen irtopallosta. Peli ratkesi viimeisillä kuudella minuutilla, ja Miska Mäkinen lakaisi nokialaiset ylivoimalla johtoon Happeen Joel Lahden mailan noustua laukauksen saatossa jäähyn arvoisesti vastustajan kasvoihin. Kohta sai Simo Paulaharju sivaltaa vapaasti eron kahteen Happeen oman pään merkkauksen sekoiltua, ja Nico Jonaeson tyylitteli vastaiskun päätteeksi vieraille vielä yhden. Ville Heiska uitti vielä kavennuksen KrP-vahti Miro Tuomalan kainalosta, mutta siihen kiri kuivui.

Selvemmät loppunumerot nähtiin Lahdessa, jossa Classic otti jo viidennen perättäisen voittonsa lyödessään LASBin 10-5. Vielä avauserän vei Tiitus Salokankaan ja Tino Nivalan osumilla kotijoukkue, mutta toisessa löivät Eemeli Salin, Oskari Heikkilä, Ville Lastikka ja Aaro Helin neljä perättäistä vieraille. Joonatan Surakka nosti päätösjakson aluksi LASBin vielä lukemiin 4-6, mutta sitten Classic karkasi Ville Lastikan, Oskari Heikkilän ja Nico Salon maaleilla. Eemeli Salin (3+2) ja Ville Lastikka (3+1) olivat voittajien pistehait. Kotijoukkueen tehokkaimmasta ei jäänyt epäselvyyttä, kun Tiitus Salokangas teki viidestä maalista kaksi ja syötti toiset kaksi.

Arkistokuva: Esa Jokinen

Sarja jatkuu perjantaina otteluilla Oilers–SPV, TPS–EräViikingit ja Westend Indians–FBC Turku.