Espoolaisten perjantai: Indians löi FBC:n ja Oilers SPV:n

Westend Indians nousi jo Classicin kantaan sarjakakkoseksi kaataessaan tänään kotonaan FBC Turun 8-3. Perjantain muissa otteluissa Oilers löi kotonaan SPV:n 5-3 ja TPS murskasi sarjajumbo EräViikingit 15-2.

Samuli Junnila, Jasper Auvinen ja Samuli Huppunen laukoivat Otahallissa Indiansille 26 minuutissa ,komeilla laukauksilla kolmen maalin johdon eikä vieraiden Matias Kallion kavennus hätkähdyttänyt, kun etukulmaan osunut Leevi Auranen heti perään palautti eron taas neljään. FBC käväisi toisen erän lopulla parhaimmillaan kolmen maalin päässä, mutta päätösjaksolla ”Heimo” meni lopullisesti menojaan. Samuli Junnila oli hattutempullaan kotijoukkueen tehomies, Tuomas Harjula puolestaan syötti kolme osumaa.

Tapiolassa karkasi Oilers Tuomas Iiskolan ja Aaro Astalan onnistumisilla kahden maalin johtoon, jota Juuso Keskinen vain kaksi sekuntia ennen taukoa supisti ohjatessaan takatolpalta verkkoon Viljam Järvikankaan hienon määrämittaisen kaaripallon. Käsikirjoitus jatkui samanlaisena toisessa erässä, jossa Aaro Astala ensin kasvatti eroa ja Aaro Tammiranta kohta kavensi. Ratkaiseva ero syntyi päätösjakson alussa, kun kaksikko Justus Kainulainen – Aaro Astala iski heti avausvaihdossa Öljymiehille alivoimalla neljännen ja kohta vielä kakkospallostaviidennen osuman. Kun Konsta Haukkalan ylivoimakavennus jäi vieraiden ainoaksi ja viimeiseksi, venyi Peliveljien tappioputki jo viiteen otteluun.

EräViikinkien tappio Turussa oli helsinkiläisille kolmas perättäinen ottelu, jossa joukkueen verkkoon lyötiin kaksinumeroiset lukemat. Edellisellä kierroksella kuritti Indians EräViikinkejä 12 ja sitä edellisellä Classic 11 kertaa. Tänään TPS urakoi voittoon riittäneet osumat jo avauserässä, jossa Elias Haataja, viime kauden seuraansa rankaissut Alex Eklund ja Aleksi Ahokas laukoivat tilanteeksi 3-0. Palloseurasta löytyi tänään yhdeksän eri maalintekijää Waltteri Vesterisen ahnehtiessa tehot 3+1 ja Aleksi Ahokkaan 2+2. Eetu Lehtonen muistaa tämän illan ensimmäisestä liigamaalistaan.

Sarjakärjessä on nyt Classicilla 15, Westend Indiansilla 14, Oilersilla 13 ja Nokian KrP:llä 12 pistettä. Hännillä on EräViikingit yksin nollilla.

Huomenna ovat vuorossa ottelut FBC Turku – SPV ja Nurmon Jymy – TPS.

Arkistokuva: Juhani Järvenpää