"Amppareille" maukas kotivoitto PSS:stä

O2-Jyväskylä avasi kauden voittotilinsä komeasti kotikentällään, kun edelliskausien mitalijoukkue PSS taipui maalein 5-4. Lauantain muut voittajat olivat TPS, SaiPa, ÅIF ja EräViikingit.

Iina Latvala laukoi Jyväskylässä kotijoukkueen kahden maalin johtoon, ja PSS:n kavennuksen jälkeen iski Milja Tuomisalo ensimmäisen tauon tilanteeksi jo 3-1. Toisessa osuivat O2:lle Roosa Jälkö ja Janella Järvinen Emma Parran välissä kavennettua, ja päätösjaksolle lähdettiin lukemista 5-2. Maura Paajanen ja Julia Turunen nostivat erän puolivälissä vieraat perättäisissä vaihdoissa maalin päähän, mutta siihen kiri kuivui.

TPS jatkaa aina vain voittoputkeaan, ja tänään taipui mestarien myllyssä Koovee maalein 11-4. Kupittaalla mentiin melkein kuusi minuuttia tasatahtia. mutta sitten TPS tyrmäsi vieraansa siirtymällä alle 12 minuutissa 5–0-johtoon. Eerika Koski osui kahdesti ja Jenna Saario, Milla Nordlund ja Laura Rantanen kertaalleen kukin. Koovee kykeni kavennukseen kutakin erää kohden, mutta niiden välissä TPS kasvatti eroa tasaisesti. Seraina Fitzille merkittiin ottelupöytäkirjaan tehot 2+2, Milla Nordlundille 1+3 ja Meri-Helmi Höynälälle 0+3. TPS:n Sofia Leino ja Jasmin Saario pelasivat tänään kauden ensimmäisen ottelunsa.

SaiPa palasi yhden tappion jälkeen taas voittajaksi kaatamalla vieraskaukalossa SB-Pron 3-1. Pistekärki Miisa Turunen syötti avauserässä Veera Lokan maalintekoon, ja toisessa Elsa Holopainen kasvatti eteläkarjalaisten johdon kahteen. Ottelun viimeisellä kympillä Mirja Hietamäki palautti jännitystä avaamalla Pron maalitilin, mutta ilo jäi lyhytaikaiseksi. Vain runsas minuutti myöhemmin Elsa Holopainen iski SaiPan kolmannen ja ottelun viimeisen maalin.

EräViikingit nousi sarjassa neljänneksi kaatamalla Oulussa SSRA:n 4-3. Kotijoukkue vastasi vieraiden Silja Collinin ensimmäiseen liigamaaliin Hanna Niemelän tasoituksella, mutta sitten syntyi eroa. Matilda Rytkönen sivalsi vielä ennen ensimmäistä taukoa EräViikingit edelle, toisessa erässä Pinja Suhonen nosti maalin edestä eron kahteen ja päätösjakson alussa Lotta Varakas vieraille jo neljännen maalin. SSRA kykeni vieraiden oman pään menetysten myötä vielä Milla Ylitalon ja Viivi Kettusen kavennuksiin, mutta viimeiset neljä minuuttia piti Elsi Kangasharju vieraiden maalilla verkkonsa puhtaana.

Jumbo Welhojen pistetili ei auennut vielä tänäänkään, kun ÅIF oli kotonaan Sipoossa vahvempi 4-1. Vielä kolmannessa erässä ÅIF johti vain 1-0 Viivi Heikkisen ensi erän maalilla, mutta sitten Iida Sinkko, alivoimalla karannut Josefiina Kettunen ja Sini Liljavirta laukoivat kotijoukkueen karkuun. Welhojen Miia Murtorinteen kavennus puolitoista minuuttia ennen loppua syntyi kuudella viittä vastaan.

Sunnuntain ottelut ovat O2-Jyväskylä–EräViikingit ja Welhot–PSS.

Arkistokuva: Esa Jokinen