OLS dramaattiseen kotivoittoon LASBista: Ratkaisu keskiympyrästä kahdeksan sekuntia ennen loppua

F-liigan sunnuntain ainoassa ottelussa nähtiin dramaattinen loppu, kun OLS kaatoi LASBin 6-5 Olli Kinnusen lauottua voittomaalin vain kahdeksan sekuntia ennen loppusummeria. Keskiympyrästä lähtenyt matala laukaus pomppi jotenkin LASB-vahti Santtu Pohjosen jalkojen kautta verkkoon.

OLS:n 4–2-johtolukemiin päättyneessä avauserässä nähtiin heti kahden pelaajan ensimmäiset F-liigamaalit. Iiro Savela avasi pelin ensimmäisellä tälle kaudelle lupaamistaan 30 maalista, ja LASB:n 2–2.tasoitus oli 2005 syntyneelle Juho Rantalalle ensimmäinen pääsarjassa. Sen jälkeen nousi esiin Jesper Hakola, joka ensin jatkoi OLS:n takatolpalta johtoon Aapo Rantaniemen pitkän kuljetuksen jälkeen ja sitten kasvatti eroa rangaistuslaukauksesta.

Toinen erä oli kuitenkin vieraiden, jotka iskivät sen puolivälissä kolme maalia viiteen minuuttiin. Tiitus Salokangas kavensi, Vili Näveri kiskaisi vaikeasta asennosta tasoituksen ja Salokangas löi aivan tyhjiin johtomaalin Tatu Havulan onnistuttua pallonriistossa aivan OLS:n maalin kulmalla. Kotijoukkue oli päätöserässä pitkään vaisu, mutta käänsi pelin sittenkin. Kuusi minuuttia ennen loppua Iiro Savela löi maalin kulmalta tasoituksen Luukas Hyvärisen kulmavaparin jäätyä pyörimään puolustajan jalkoihin, ja makoisa oli myös ottelun ratkaisu. Kahdeksan sekuntia ennen loppusummeria Olli Kinnusen matala laukaus keskiympyrästä upposi maaliin.

Maanantaina ovat vuorossa ottelut Nokian KrP–Nurmon Jymy ja OLS–Happee.

Arkistokuva: Ari Arola