EräViikingit katkaisi syksyn sputnikin lennon, SSRA:n shokkikiri masensi SB-Pron

EräViikingit nousi sarjakolmoseksi tasapisteisiin TPS:n ja Classicin kanssa kaataessaan vieraskentällä syksyn sputnik SaiPan selvin lukemin 6-1. Syksyn uskomattomin nousu nähtiin Oulussa, kun SSRA nousi SB-Prota vastaan viimeisellä minuutilla kolmen maalin takaa tasoihin ja lopulta rankkarivoittoon.

Avausmaali Lappeenrannassa nähtiin vasta avauserän viime sekunneilla Eveliina Hanan lyödessä SaiPan maalilla kuin flipperissä kimpoilleen pallon verkkoon, ja toisessa erässä Tove Tantere iski ilmaisesta pallosta eron kahteen SaiPan oman pään vapaalyönnin epäonnistuttua täysin. Päätösjaksolla Hana takatolpalta ja Matilda Rytkönen ylivoimalla keskeltä laukoivat EräViikingit jo 4-0-johtoon. Sarjan pistehai Miisa Turunen ei jäänyt tänäänkään nollille vaan syötti Tuuli Viuhkon SaiPalle ylivoimalla tolpan kautta täsmäämän kavennuksen. Viime minuuteilla vieraat rankaisivat kuitenkin vielä kahdesti SaiPan hukkaamista palloista.

Sipoossa osui ensin kahdesti ÅIF, mutta pisteet vei lopulta O2-Jyväskylä maalein 5-4. Toisessa erässä ensin Milja Tuomisalo kavensi ja sitten sai Iina Latvala aivan liikaa tilaa tähtäillä kolme perättäistä komeaa täysosumaa Helmi Rauhalan maalin yläkulmiin. Päätöserän aluksi Sanni Koli vei O2-Jyväskylän jo 5-2-johtoon, ja se osuma jäikin illan voittomaaliksi ÅIF:n kavennettua erän puolivälissä kahdessa perättäisessä vaihdossa.

Lauantain iltaottelussa koettiin uskomaton loppu, kun SSRA nousi viimeisellä minuutilla kolmen maalin takaa tasoihin ja löi SB-Pron lopulta rangaistuslaukauskisassa 7-6. Vielä ajassa 58.36 Mirja Hietamäki laukoi vieraille tyhjiin 6-3-johdon, ja senkin jälkeen Pro ehti osua lähietäisyydeltä SSRA:n tyhjän maalin tolppaan. Liinu Koiviston kavennus 40 sekuntia ennen loppua ei vielä herättänyt isoja tunteita, mutta Katja Nättilän takatolpalta napauttama 5-6 puoli minuuttia ennen loppua herätti pelin taas eroon. SB-Prolla oli 11 sekuntia ennen loppua keskialueelta vapaalyönti, mutta se onnistui pelaamaan sen vastustajan lapaan, ja kaksi syöttöä myöhemmin kello pysähtyi SSRA:n tasoituksen merkiksi lukemiin 59.55. Rangaistuslaukauskisassa niin Katja Nättilä ja Hanna Niemelä kuin Liinu Koivistokin onnistuivat SSRA:lle, jonka maalivahti Flavia Niemelä nollasi kaikki vieraiden kolme laukojaa.

Sarja jatkuu sunnuntaina ottelulla Welhot – SB-Pro.

Kuva: Juha Hautakangas