Sami Koskesta kaikkien aikojen toinen 900 runkosarjapisteen mies

Sami Koskesta tuli kaikkien aikojen toinen 900 runkosarjapisteen mies, kun hän syötti kaksi osumaa SPV:n kaataessa kotonaan EräViikingit 11-4. Koski on nyt tehnyt uransa 460 runkosarjaottelussa tehot 357+543=900.

Sami Kosken illan pisteet tulivat ottelun kolmannessa erässä kahden minuutin välein ylivoimalla, kun hän syötti ensin Jukka-Pekka Pelto-Arvon ja sitten Konsta Haukkalan maalit.

Sami Kosken edellä liigan kaikkien aikojen pistetilastossa on ainoana 1158 merkintää takonut Nokian KrP:n Näätäkuningas Henri Johansson.

EräViikingit on hävinnyt kaikki kauden seitsemän otteluaan, ja tänään joukkueen verkkoon lyötiin neljännessä ottelussa perättäin kaksinumeroiset lukemat. SPV:lle voitto oli viiden tappion jälkeen toinen peräkkäin.

Lauantain toisessa miesten ottelussa Classic nousi Westend Indiansin ja Oilersin ohi sarjakärkeen kaatamalla kotonaan OLS:n 7-5. Oululaiset johtivat ottelua kahdesti ja vielä toisessa erässä 2-1 ennen kuin Konsta Tykkyläinen ja Nico Salo laukoivat Classicin tasoihin ja edelle. Päätösjaksolla Classic ehti johtaa jo 5-2, mutta Iiro Savela ja Olli Kinnunen nostivat vieraat maalin päähän, ja vielä Eemeli Akolan 6-5-maaliinkin OLS vastasi Jesper Hakolan kavennuksella. Lopullinen ratkaisu nähtiin vasta 11 sekuntia ennen loppusummeria Ville Lastikan laukoessa loppunumerot. Lastikka oli saldollaan 2+1 illan tehokki.

Sunnuntaina ovat vuorossa ottelut FBC Turku – Classic, Nokian KrP – OLS, Nurmon Jymy – Oilers ja SPV – Westend Indians.

Arkistokuva: Juha Käenmäki