Nokian KrP juhli Pirkanmaan derbyssä - Classicin voittoputki poikki

Nokian KrP otti lauantaina komean voiton, kun se kaatoi Pirkanmaan derbyssä Classicin 5-4 katkaisten vieraiden seitsemän ottelun voittoputken. Lauantain muissa otteluissa SPV löi kotonaan LASBin 10-2 ja OLS kotonaan Westend Indiansin 7-5. Illan voittajat nappasivat samalla myös jatkopaikat Suomen Cupissa.

Näätälauma otti kuskin paikan heti alussa ja karkasi Eemil Ukkosen, Valtteri Viitakosken ja Mikko Laakson maaleilla 3-0-johtoon. Classic hiipi kuitenkin lähemmäs, ja kolmannen erän alussa se nousi Eemeli Salinin ja Albert Koskisen salamamaaleilla tasoihin. KrP teki ratkaisevan eron viimeisellä kympillä, kun ensin Juuso Ahola rankaisi Classicin harha-avauksesta maalilla ja kolme minuuttia ennen loppua Henri Johansson päätti vastaiskun uittamalla pallon Lassi Torisevan alta verkkoon. Classicin rypistys kuudella tuotti Ville Lastikan kavennuksen, mutta viime sekuntien laukaukset kilpistyivät viimeistään näätävahti Miro Tuomalaan.

Tulos merkitsee samalla cupmestarin vaihtumista Classicin vietyä viime kaudella sen tittelin.

Oulussa nähtiin huima viimeinen kymppi, kun ensin OLS:n Olli Kinnunen tasoitti lukemiksi 4-4 ja heti perään Petr Majer kiemurteli komeasti vieraat uudelleen edelle. Sitten nousi esiin valkoisin hanskoin pelannut Joona Karjula, joka ensin tasoitti ja puolitoista minuuttia ennen loppuun päätti paraatipaikalta syöttöketjun johto- ja voittomaaliin. Indiansin yritys ilman maalivahtia jäi tuhnuksi, ja viime sekunneilla Aapo Rantaniemi vei vielä loppunumerot tyhjiin taisteltuaan maalivahti Iiro Rantaniemen toiseen päähän paiskaaman pallon itselleen.

Seinäjoella peli oli selvä jo avauserässä, jonka SPV vei 6-0 Aapo Lokasaaren, Didrik Lillasin, Juuso Keskisen, Viljami Järvikankaan, Jukka-Pekka Pelto-Arvon ja Aaro Tammirannan maaleilla. LASB kavensi toisessa erässä eron kahdesti kuuteen maaliin, mutta taistelua voitosta ei enää nähty. Peliveljistä löytyi tänään yhdeksän eri maalintekijää Jukka-Pekka Pelto-Arvon kirjauttaessa tehokkaimpana saldon 2+1.

Sunnuntaina ovat vuorossa ottelut EräViikingit – LASB, Nurmon Jymy – Westend Indians ja OLS – SPV.

Kuva: Anssi Koskinen