Perjantain pisteet Pirkanmaalle: Nokian KrP löi Indiansin ja Classic TPS:n

Perjantain kaikki kuusi miesten sarjapistettä päätyivät Pirkanmaalle, kun Nokian KrP kaatoi vieraissa Westend Indiansin 8-3 ja Classic Lempäälän trillerissä TPS:n 5-4. Samalla kaksikko siirtyi ohi Oilersin sarjakärkeen KrP niukasti edellä.

Nokian KrP:n neljäs perättäinen voitto pohjustui heti avauserässä, kun Henri Johansson, Joonatan Kovanen ja kotijoukkueen oma maali leipoivat seitsemässä minuutissa tilanteeksi 3-0 vieraille. Kotijoukkue nousi kahdesti vielä kahden maalin päähän, mutta toisen erän lopulla iski ensin Jere Mattila nokialaisille 5-2 ja Juuso Ahola 6-2. ”Heimo” venyi vielä Samuli Huppusen kavennukseen, mutta loppuhetkillä komistelivat Joonatan Kovanen ja Joona Rantala lukemia tyhjiin. Kovanen oli saldollaan 2+2 illan tehomies, Valtteri Viitakoski syötti KrP:n maaleista kolme.

Classic käänsi toisessa erässä TPS:n maalin johdon 2–1-etumatkakseen, mutta TPS kuittasi sen niin kuin myös kolmannessa erässä Albert Koskisen johtomaalin.Viimeiselle kympille lähdettiin näin Janne Hoikkasen osuman jälkeen tasalukemista 3-3. Kellossa oli jäljellä runsaat kuusi minuuttia, kun Ville Lastikka pyörähti mestarillisesti maalin eteen nostamaan Classicin jälleen johtoon, ja heti seuraavalla minuutilla Oskari Heikkilä sivalsi puolustajan jaloista voittomaaliksi jääneen 5–3-osuman. Turkulaisten rypistys ilman maalivahtia tuotti vielä syksyn tulokaskomeetta Lauri Eloluodon laukoman kavennuksen, mutta se maali jäi illan viimeiseksi. Oskari Heikkilän tyhjiin työntämä pallo jäi videotarkistuksen jälkeen hyväksymättä maaliksi, ja aivan viimeisellä sekunnilla TPS hukkasi vielä kelpo tasoituspaikan.

Lauantaina pelataan ottelut LASB – Oilers ja Happee – Indians.

Arkistokuva: Juhani Järvenpää