Kolmen maalin takaa jatkoaikavoittoon – Valtteri Kainulainen hiljensi Jyväskylän Monnarin

Westend Indians löi lopulta Happeen vieraissa 4-3 Valtteri Kainulaisen jatkoaikamaalilla oltuaan vielä kolmannessa erässä kolme maalia tappiolla. Lauantain toisessa miesten ottelussa Oilers haki 6–1-vierasvoiton LASBista.

Niko Laitin kaksi maalia toisen erän lopussa saattelivat Happeen toiselle tauolle 3–0-johdossa, mutta tänään se riitti vain pisteeseen. Pallon pelaajakasasta kaivanut Peter Majer kavensi päätöserän alussa, ja Happeen ilta tummeni kuusi ja puoli minuuttia ennen loppua erotuomarien ajettua Niko Laitin kentältä. Laitin jalanojennus taaksepäin todettiin videotarkistuksessa punaisen kortin arvoiseksi. Indiansilta oli edellisen ylivoiman aikana hylätty maali videotarkistuksen jälkeen, mutta nyt onnistui. Kolme minuuttia ennen ottelun loppua Samuli Huppunen pommitti Valtteri Kainulaisen poikkipassista kavennuksen. Prässi kuudella viittä vastaan tuotti Leevi Aurasen tasoituksen ajassa 58.48, ja jatkoajalla ”Heimon” kiri sai kruunun. Happeen merkkaus hajosi Indiansin kulmasisäänlyönnissä täysin, ja maalin eteen yksin jäänyt Valtteri Kainulainen sai nostaa rauhassa ratkaisun.

Lahdessa nähtiin LASBin ainoa maali avauserä lopulla Jere Sulanderin kaventaessa tilanteeksi 1-2. Pelin puolivälissä iskivät Justus Kainulainen ja kauden avausmaalinsa osunut Olli Jokela eron jo kolmeen, ja päätösjaksolla komistelivat lukemia Aaro Astala sekä isäntien harhasyötön jälkeen Rasmus Kainulainen. Justus Kainulainen oli maalillaan ja kahdella syöttöpisteellään illan tehomies.

Oilers nousi voitollaan taas sarjakärkeen ohi Nokian KrP:n ja Classicin. Indians komeilee neljäntenä.

Sunnuntaina on vuorossa ottelu OLS – Nurmon Jymy.

Kuva viime kaudelta: Esa Jokinen